A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Szabadtűzön

Halász-, vadász- és pásztorételek/Receptek a Felső-Tisza vidékéről/A tűzrakás fortélyai/Milyen nyársat faragjunk?/A jó bogrács

Szerző
Lektor

Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 117 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 21 cm x 21 cm
ISBN: 963-231-603-7
Megjegyzés: A könyv 22 fekete-fehér illusztrációt és 132 fényképet tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

Fülszöveg

A Felső-Tisza vidéke napjainkban is hagyományőrző táj. A táplálkozási szokásokat illetően a habarás, a pirítás és a sütés hazája ez a vizekben, ligetekben gazdag vidék, ahol a vadhúst, a halat emberemlékezet óta fogyasztják.
E környék 77 lakója mondta tollba a szerzőnek kedvenc ételei elkészítésének módját. Csaknem valamennyi elkészíthető szabad tűzön: bográcsban, nyárson, agyagban, megtüzesített köveken stb. Az ételek legtöbbjének a fűszerezése is jellegzetesen szatmári.
A receptek között találhatók egészen régi, szinte ősi eledelek, némelyek azonban a századforduló polgári konyhájáról kerültek az erdőt, mezőt járók étrendjébe, mások pedig korunk eszközeit (pl. fólia) vonultatják föl.
A könyv megtanít a tűzrakás, nyársfaragás fortélyaira és tanácsot ad a jó bogrács kiválasztásához is. Jó szórakozást, kellemes kirándulóidőt és jó étvágyat!

Tartalom

Előszó7
Tanácsok a sütés-főzéshez10
Halászételek13
Levesek17
Pörköltek31
Sültek35
Egyéb45
Vadászételek47
Levesek47
Pörköltek54
Sültek63
Egyéb67
Pásztorételek69
Levesek69
Pörköltek75
Sültek79
Egyéb81
Kirándulók ételei88
Levesek88
Pörköltek95
Sültek99
Egyéb108
Szómagyarázat112
Receptmutató115
A közreműködők119

Makay Béla

Makay Béla műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Makay Béla könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem