1.034.180

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A négy évszak

Szerző

Kiadó: Révai Kiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 338 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: A Révai nyomda, Budapest nyomása. Első kiadás!
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:

A harangok elhallgattak, az ünneplők a nagy csöndben az ablakhoz álltak, nézték a havas éjszakát, a múló időre gondoltak, a halottakra, az életre.
Mit is akarok még az élettől? -... Tovább

Előszó

Részlet:

A harangok elhallgattak, az ünneplők a nagy csöndben az ablakhoz álltak, nézték a havas éjszakát, a múló időre gondoltak, a halottakra, az életre.
Mit is akarok még az élettől? - gondoltam, pezsgőspohárral kezemben. - Élni végtelenül, mint egy sejt, mela halált és az örömet. Most már az élet értelmét akarom. Mi az élet értelme? Az évek elhozták, ezt a titkot is: egy életnek egyetlen értelme és becsvágya a korlátlan létezés? Nem akarok már végtelenül élni. Mindent megkóstoltam, ízleltem reggel felébredtem és megtelt vele életem. Most minden egyszerűbb, érdekesebb és reménytelenebb. Az élet értelme az igazság. A tűnődés és a kétely, a kutatás és a kielégülés, a tévedések és káprázatok, a jelenségek és az enyészet mögött van valamilyen közös értelem, mely sugárzik és áthatol mindenen. Ez azy vágyakoztam. Ember vagyok. Mindenfélét akartak tőlem, de ez az igazság nem tételes. Az élet eltelt azzal, hogy reméltem, vagem: szerelmet és gyűlöletet, embertelenséget és emberiességet s mindenki az egészet akarta. De az élet nem akart tőlem semmi mást, csak az igazságot. Erre születtem. Vissza

Fülszöveg

Márai új könyve olyan, mint egy különös lexikon, amelynek lapjain száz és száz címszó alatt, az élet kellékeinek és tüneményeinek nyugtalanító magyarázatát olvassuk. Tizenkét keretben, - az év hónapjainak mágikus keretében - megvillan minden, amit az idő mutat : az évszakok varázsa és a természet változatai, városok képe és írók portréja, utazások emlékei és az emberi valóság orvosi valósággal rögzített tünetei, a szavak igazi értelme és a szavak mögé elrejtett jelképek fordítása. Különös és pazarló könyv, melyben az író a vallomásnak és az érzékelésnek új műfaját teremtette meg. Mint Márai minden művében, ebben is az igazi európai szellem találja meg a maga legmodernebb európai formáját.

Tartalom

Január5
Február31
Március55
Április81
Május111
Június139
Július165
Augusztus191
Szeptember223
Október251
November283
December309

Márai Sándor

Márai Sándor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Márai Sándor könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv