1.034.204

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A teljes napló 1957-1958

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Helikon Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 247 oldal
Sorozatcím: Napló
Kötetszám: 10
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN: 978-963-227-268-X
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
"Január 1. Az elmúlt év sok gyötrelmet hozott. De volt két negyedóra - a hajnali percek az óceán felett, jövet és menet a repülőgépben ezt érdemes volt látni és megélni. Aki... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
"Január 1. Az elmúlt év sok gyötrelmet hozott. De volt két negyedóra - a hajnali percek az óceán felett, jövet és menet a repülőgépben ezt érdemes volt látni és megélni. Aki ezt nem látta, nem ismeri a világot.
Magyarország túléli ezt a kegyetlen próbát, és az elmúlt évben egy új ország alakult a régi helyén - milyen lesz, hogyan lesz, még nem lehet tudni, de valami egészen másféle lesz, mint a régi volt.
Ebben az évben meg akarom írni a „Honvágy" című népszínművet és a „Rómában történt valami" című regényt. Néhány verset. Ezt a naplót. És átírni a „Garrenek műve" német változatát.
Más feladatok erre az évre: meg kell szerezni az amerikai állampolgárságot, az útlevelet. Végét kell vetni az évtizedes hazátlan cigányságnak. Aztán, nagyon gondosan, dönteni kell a jövőről. Ha lesz pénzem, meg kell operáltatni ebben az évben magam. És ha még nem lesz késő.
Olvasmány: Anouilh színműve, az Euridike.
Január 3. Délután tea a Museum of Modern Art épületében. A falakon ezek a színes gennyfoltok, amelyeket ma művészetnek neveznek. A közönség zöme: szakállas, matróznadrágos nők és férfiak - a nők is szakállasok -, vadzsenik, falkában. Egy világkép szétesőben van, a művészet és az emberi élet harmóniája széthull, atomjaira esik - a megegyezések kohéziója nem tart többé össze semmit." Vissza

Márai Sándor

Márai Sándor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Márai Sándor könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv