933.391

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Marco Polo utazásai

Szerző
Fordító
Lektor

Kiadó: Hungária Könyvkiadó N. V.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 283 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Megjelent 1950. március havában 5000 példányban. A könyvben 18 fototipia és 1 háromszínű autotipia van. Nyomtatta a Hungária Hirlapnyomda, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

Fülszöveg

Marco Polo utazásainak első, teljes magyar kiadását veszi kézbe az olvasó. A XIII. század nagy utazója, a velencei kereskedő-arisztokrácia jellegzetes képviselője, nyilt szemmel járja be a mongol birodalom különböző részeit. Tapasztalatait a maga terjedelmességében is érdekfeszítő stílusban adja elő. Laírja a mongolok szokásait, a Nagy Kán birodalmához tartozó országok népek életét. Marco Polo korának embere, kora adja utazói és írói szempontjait: művében még sok a középkori babona és mesés elem, de ezeken már áthatol a korai kapitalizmus kereskedőjének éles, a valóság felé forduló tekintete.
Mégis, ebben a könyvben számunkra nem az író látásmódja a fontos, hanem az általa leírt országok és népek története. Marco Polo útleírásából képet alkothatunk e népek történeti fejlődéséről, eredményeiről. Ez a kép a nyitottszemű olvasó előtt teljes hazugságban leplezi le azt a burzsoá "tudományos" állítást, mely szerint Ázsia népei fejlődésre képtelenek, történelmük időtlen elmaradottságban... Tovább

Marco Polo

Marco Polo műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Marco Polo könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem