776.536

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

M. Tullii Ciceronis Epistolarum I-II.

Marcus Tullius Cicero levelei I-II. - Epistolarum ad familiares/Családtagjaihoz írott levelei

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Typis Regiae Univers. Hungaricae
Kiadás helye: Buda
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 1.283 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Latin 
Méret: 18 cm x 11 cm
ISBN:
Megjegyzés: Az első kötet kiadási éve: 1807.

Fülszöveg

Marcus Tullius Cicero az ókori Rómában élt író, filozófus és politikus. Kortársai - köztük politikai ellenfelei is - ragyogó szónoknak tartották, de írásai is remekművek. Mindenképp az antik irodalom egyik óriása, az antik széppróza legnagyobb mestere. Filozófusként is számottevő (elsősorban a sztoikus iskolához sorolható, de még inkább „eklektikus”, az iskolákból neki tetsző tanokat vegyítő filozófusnak szokás minősíteni).

A kötet Ciceró leveleit közli. Az első kötet a levelek első nyolc könyvét (M.T. Ciceronis Epist. Famil. Liber I-VIII), míg a második kötet a levelek második nyolc könyvét (M.T. Ciceronis Epist. Famil. Liber IX-XVI) hozza.

Tartalom

Cicero, antik szerzők, levelek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
M. Tullii Ciceronis Epistolarum I-II. M. Tullii Ciceronis Epistolarum I-II. M. Tullii Ciceronis Epistolarum I-II. M. Tullii Ciceronis Epistolarum I-II. M. Tullii Ciceronis Epistolarum I-II. M. Tullii Ciceronis Epistolarum I-II. M. Tullii Ciceronis Epistolarum I-II. M. Tullii Ciceronis Epistolarum I-II. M. Tullii Ciceronis Epistolarum I-II. M. Tullii Ciceronis Epistolarum I-II. M. Tullii Ciceronis Epistolarum I-II.

A gerincek enyhén elszíneződtek. A borítók kissé sérültek, a lapok foltosak. Néhány lapon bejegyzések találhatók. A címlapokon és a borítók belső oldalain tulajdonosi bejegyzések láthatók.

Állapot:
48.000 ,-Ft
240 pont kapható
Kosárba