1.035.017

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Dán-magyar szótár

Dansk-ungarsk ordbog

Szerző

Kiadó: Északi Fény Bt.
Kiadás helye: Alsóörs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 638 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Dán  
Méret: 19 cm x 14 cm
ISBN: 963-04-3041-x
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Magyarország és Dánia kapcsolatai hosszú időre nyúlnak vissza. Országaink és népeink kapcsolatát a barátság és kölcsönös tisztelet jellemzi. A Dán Kulturális Intézet megnyitásával Kecskeméten a... Tovább

Előszó

Magyarország és Dánia kapcsolatai hosszú időre nyúlnak vissza. Országaink és népeink kapcsolatát a barátság és kölcsönös tisztelet jellemzi. A Dán Kulturális Intézet megnyitásával Kecskeméten a kapcsolatok új lehetőségekkel bővültek. A szakemberek, üzletemberek érintkezését megkönnyíti valamely világnyelv ismerete. Legtöbben azonban tolmácsra, idegenvezetőre, azok hiányában szótárra szorulnak. Ezt a szótárt, melyet az Északi Fény BT a szerzők szorgalmából most útjára bocsát, bizonyára több más és nagyobb szótár is követi. Egy szótár ugyanis sohasem teljes, a nyelv állandóan fejlődik, tehát a szótáraknak is mindig meg kell újulniuk.
A szerzők és a kiadó második dán-magyar szótára ez. Az első, 1982-es kiadás mintegy 15.000 szót és kifejezést tartalmazott. Bár szerény nyomdai kivitelben készült, mégis úttörő munkának tekinthető. A második, bővített kiadás szókincse már megközelíti félszázezret.
Abban a reményben bocsátjuk útjára szótárunkat, hogy sok örömet szerzünk vele mindazoknak, akik munkájukban, a két ország kölcsönös megismerésében, a kapcsolatteremtésben felhasználják majd. így bizonyára elnézik, mint úttörő munkának, az esetleges hiányosságokat.
A kiadó és a szerzők köszönettel tartoznak a közreműködők önzetlen segítségéért.
Budapest-Skjern, 1993. március A Kiadó Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv