815.160

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Az észak-kínai szerető

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Vaste Monde Kiadó
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 167 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-853-380-3

Fülszöveg

Egy tizenötéves kamaszlány, agyonmosott selyemruhában, rózsaszín kalapban a Mekongon átkelő kompon Fekete luxusautójából kiszáll egy elegánsan öltzött kínai férfi. Megakad a szeme a lányon. Beszélgetnek. A férfi felajánlja, hogy hazaviszi; a lakásán kötnek ki.
A gyereklány szeretője lesz a dúsgazda kínai fiatalembernek. Ez az izzó, érzéki, szép szerelem, a kéj hangja adja meg a regény alaphangját.
A lány és a kínai szerelme reménytelen, a társadalmi különbségek miatt; a kínait különben is, ősi szokások szerint, fiatalon eljegyezték. A szerelem motívuma mellett egyre erősebben szólal meg a Pénz, a Szegénység, az Erőszak motívuma. s a kibontakozó dráma hátterében ott nyüzsög a régi Saigon.
A regény, amelyet az elmút évek legszebb könyvénak tart a francia kritika (hosszú ideig vezette a best-seller listát), önéletrajzi ihletésű. Az írónő a francia gyarmaton, Indokínában nevelkedett.

Marguerite Duras

Marguerite Duras műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Marguerite Duras könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Az észak-kínai szerető
Állapot:
1.940 ,-Ft
10 pont kapható
Kosárba