1.035.098

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vetési naptár 2008

Az ültetésre, kapálásra és betakarításra alkalmas időszakokkal és a méhész munkájára kedvező napokkal

Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Biodinamikus Közhasznú Egyesület
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 87 oldal
Sorozatcím: Vetési naptár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal és ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Maria Thun Vetési naptára 1984 óta jelenik meg magyar nyelven. Maria Thun azzal, hogy a német kiadást már az előző év őszén megküldi nekünk, komoly támogatást nyújtott, és nyújt ma is a magyar... Tovább

Előszó

Maria Thun Vetési naptára 1984 óta jelenik meg magyar nyelven. Maria Thun azzal, hogy a német kiadást már az előző év őszén megküldi nekünk, komoly támogatást nyújtott, és nyújt ma is a magyar mezőgazdaságban lassan bontakozó biomozgalmaknak. Ezúton is kifejezzük ezért köszönetünket.
Maria Thun a Biodinamikus Kutató Kör tagja. Bár a Vetési naptár eredetileg a biodinamikusan gazdálkodók segítésére készült, azaz olyan gazdáknak és kertészeknek, akik a Rudolf Steiner által ajánlott gyógynövény preparátumokat is használják a termesztésben, mégis mindenki használhatja, aki a konstellációk érvényesülésének feltételeit gazdaságában megteremti.
A konstellációk érvényesülésének tehát feltételei vannak: a hatás a műveléssel megújított talajon keresztül jut el a növényekhez, egyszer gyökér, másszor a virág, a levél vagy a termés fokozott fejlődésének kedvezve. A talaj érzékenységét sem műtrágyák, sem vegyszerek, sem éretlen istállótrágya nem szabad, hogy zavarja. Az érzékenységet a komposztált, preparátumokkal ellátott szerves anyag fokozza. Az ilyen módon kezelt, kíméletesen művelt talaj átállási ideje 5-7 év. Azután várható a termés kívánatos minőségi, sok esetben mennyiségi javulása. Előfordul azonban, hogy a minőség javulása (aroma, eltarthatóság) már az átállási időben is feltűnő lesz. Védjegyezésnél már a harmadik évet "átálltnak" tekintik. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv