1.034.209

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Maria Treben gyógyfüves könyve

Szerző
Szerkesztő
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 126 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ez az irat Maria Treben egészségre és betegségre vonatkozó tanácsaival sok embernek útmutatója és segítsége szeretne lenni, akik reménytelenül betegek, akiken a vegyészet segíteni már nem tud, -... Tovább

Előszó

Ez az irat Maria Treben egészségre és betegségre vonatkozó tanácsaival sok embernek útmutatója és segítsége szeretne lenni, akik reménytelenül betegek, akiken a vegyészet segíteni már nem tud, - egészségük fenntartására vagy ismét visszaszerzésére.
Igaza van Schoperhauernek, amikor ezt mondja: "Az egészség nem minden, - azonban egészség nélkül, - minden semmi".
Valóban úgy van, amint a nép ajka és Kneipp lelkész mondja: "Minden betegségre van egy gyógynövény." Eresosis Theophrast, - Kr. előtt 370-ben - akit a növénytan atyjának neveznek mondta már: "A legnemesebb gyógyszer a növény. Erre utalt Goethe: "A természet, aki őt hűségesen követi, mint gyermekét szívére szorítja."
A tapasztalat és néha csodával határos eredmények a gyógyfüvekkel megerősítik, amit Treben asszony előadásában állít: "És ha a dolog még oly reménytelennek látszik is, és amikor azt hiszi, soha sem lesz ismét egészséges, ha a gyógynövényekhez, Isten gyógyszertárához fordul, és megfelelően alkalmaz, akkor meg lehet a reménye a gyógyuláshoz és az egészségére, - feltéve, ha életereje nem merült még ki egészen.
Különösen, amikor az Úr Isten is segít. Ezt már Paracelsius is mondta és e szavakkal kifejezésre is juttatta: "Isten nem engedett egy betegséget sem létrejönni anélkül, hogy annak a gyógyszerét a természetben meg nem teremtette volna."
A gyógyfüvek jelentőségét korunkban mindjobban felismerik. 1976. őszén jelent meg egyik újságban, bár egészen kis szöveg:
"A föld növényei, - helyesen használva fel - valószínűleg ki sem meríthető anyagi gazdagságával ajándékozhatnak meg bennünket, amelynek segítségével majd a ma még gyógyíthatatlan betegségek ellen is felvehetjük a küzdelmet. A gyógynövények kutató munkája az elmúlt években hihetetlenül fellendült."
Treben asszony tapasztalatai megerősítették ezt a közlést. Már sok emberen tudott tanácsaival segíteni, akiken vegyészeti orvosságok, pirulák, tabletták, oltások /injekciók/ már nem tudtak segíteni. Irányelve szerint "segítenünk kell", és gyógynövények alkalmazásával arra jött rá, hogy nem gyógyítható betegségeknél is meglepően rövid idő alatt segíthetett. Ilyen módon tudott Treben asszony is sok kétségeskedő betegen, akik nem gyógyítható betegségben feküdtek, tanácsaival reményt és gyógyfüveivel gyógyulást közvetíteni. Vissza

Tartalom

Bevezetés 1
Gyűjtési naptár 2
Előszó 3
Csalán 15
Martilapu 19
Kankaiin 20
Lándzsaútifű 22
Körömvirág 26
Tejoltógalaj 29
Acsalapu 32
Madár sóska 33
Fekete nadálytő 33
Gyermekláncfű 35
Orvosi kalmuce 37
Vérehulló fecskefű 40
Kereklevelű mályva - Papsajt 42
Apróvirágú hegyi deréce 44
Korpafű 43
Cickafark 50
Fagyöngy 52
Veronika 55
Medvehagyma 57
Zsurló 59
Pásztortáska 63
Palástfű 67
Orbáncfű 69
Zsálya 71
Svédgyógyfű 73
A svéd gyógyereje - "Régi kézirat" szerint 82
Megemlítendők a svédfüvekről 88
Pikkelysömör 91
Zöldhályog 93
Cukorbetegség 94
Szívbor 97
Tanácsok különféle megbetegedéseknél 98
Kereklevelű mályva 105
Beszámolók eredményekről 114

Maria Treben

Maria Treben műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Maria Treben könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv