1.035.071

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Egy falat... Franciaország

Szerző
Fordító
Lektor
Fotózta

Kiadó: Aréna 2000 Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 256 oldal
Sorozatcím: Egy falat...
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 19 cm
ISBN: 963-704-635-6
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az utóbbi években egyre gyakrabban hasonlítgatják a franciák főzőtudományát más országok divatos konyháihoz, és azokhoz képest unalmasabbnak, konzervatívnak, kevésbé merésznek titulálják. Vajon... Tovább

Előszó

Az utóbbi években egyre gyakrabban hasonlítgatják a franciák főzőtudományát más országok divatos konyháihoz, és azokhoz képest unalmasabbnak, konzervatívnak, kevésbé merésznek titulálják. Vajon tényleg veszélyben lenne a francia kultúra felsőbbrendűsége, vagy, ahogy a franciák töretlenül hiszik, a francia gasztronómia még mindig a világ - legalább is a nyugati világ - legjobbja?
A kritikák kereszttüzében az haute cuisine, azaz a klasszikus francia konyha áll, ugyanakkor ez teszi az országot az egyik vezető kulináris hatalommá. A francia séfek akadémiai szigorral közelítettek szakmájukhoz, és addig tökéletesítették a nemzeti szakácsművészetet, amíg páratlan technológiai tökélyre vitték. A 20. század elején Auguste Escoffier, a párizsi Ritz konyháinak főnöke kódexbe rendezte és egységesítette a főzési szokásokat, ezzel megteremtve az haute cuisine-t, ahogy ma ismerjük. A világ néhány leghíresebb fogásának technikai know-how-ját foglalja írásba ez a szigorúan szabályozott iskola, ahol hosszú évek szorgos gyakorlásával juthatunk el mesterfokra. Franciaország gasztronómiai felemelkedését annak is köszönheti, hogy a világ legjobb séfjeinek vezetésével a francia szakácsművészet folyamatosan dacolt a múlt maradi főzési kultúrájával. A Franciaországban nagyra becsült séfek hazájukban valódi szupersztárok, számukra az haute cuisine egy művészeti ág, amelyben újabb és újabb babérokra törhetnek.
Escoffier haute cuisineje számára a Paul Bocuse, illetve séftársai által megteremtett nouvelle cuisine könnyebb, merészebb fogásai jelentették a kihívást, ugyanakkor a közelmúltban a klasszikus iskola fiatal generációja ismét átformálta az éttermek világát. Ők új módszerekkel főznek, regionális és idényjellegű ételeket készítenek, és leginkább egyszerű, hétköznapi bisztrókban találjuk meg őket, nem az haute cuisine pompázatos szentélyeiben. Vissza

Tartalom

Egy falat... 6
Bisztró 8
Tanyasi fogadó 64
Étterem 108
Piac 182
Cukrászda 228
Alapreceptek 246
Szójegyzék 252
Tárgymutató 254
CSEMEGÉK
Le petit déjeuner 14 Bagett 28 Kávéházi hangulatban 44 Foie gras 70 Sajtkereskedés 88 Bordeaux 120 Champagne 138 Bouillabaisse 152 Fokhagyma 190 Le marché 208 Piknik 220 Csokoládé 236
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Egy falat... Franciaország Egy falat... Franciaország Egy falat... Franciaország
Állapot:
2.640 ,-Ft
21 pont kapható
Kosárba
konyv