kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Szaktudás Kiadó Ház |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 163 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-657-303-4 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
| Előszó | 7 |
| A marketing értelmezése | 9 |
| A marketing lényege, története | 9 |
| A marketing meghatározása | 10 |
| A marketing fejlődési szakaszai | 11 |
| A marketing folyamata | 14 |
| A marketing szervezete | 19 |
| A helyzetelemzés | 23 |
| A marketing információrendszere | 23 |
| Marketingkutatás és piackutatás | 24 |
| A marketingkutatás folyamata | 26 |
| Az információk megszerzésének módszerei | 27 |
| A kereslet felmérése, a fogyasztói magatartás | 38 |
| Szükséglet és motiváció | 38 |
| A vásárlási magatartást meghatározó tényezők | 39 |
| A vásárlási folyamat | 42 |
| A vásárlási döntések | 44 |
| A vásárlási döntési típusok jellegzetességei | 47 |
| A fogyasztói szokások változásai az idegenforgalomban | 49 |
| A turizmus alanyai | 49 |
| A piacszegmentáció | 52 |
| Piaci alapfogalmak | 52 |
| A piac méretének meghatározása | 53 |
| A piaco résztvevők szerinti csoportosítása | 54 |
| A célpiacok kiválasztása | 54 |
| A versenyelemzés | 59 |
| A versenytársak meghatározása | 60 |
| Versenyhelyzet a turizmusban | 62 |
| A vendéglátás versenyhelyzete | 63 |
| Elemzési módszerek | 65 |
| A marketingkörnyezet elemzése, helyzetvizsgálat | 67 |
| A környezet részei | 67 |
| A telepítési hely | 68 |
| Egyéb tényezők elemzése, a vállalkozás helyzete | 69 |
| A következtetések levonása | 69 |
| A marketingeszközök | 73 |
| A termék | 73 |
| A termék csoportosítása, jellemzői | 73 |
| A termék életútja | 76 |
| A termékpolitika | 78 |
| Az éttermi termék vizsgálata | 82 |
| Termékpolitika az idegenforgalomban és a vendéglátásban | 84 |
| Ár és árpolitika | 96 |
| Árképzési célok | 97 |
| Az árpolitikai döntés | 98 |
| Döntés a vendéglátás árairól | 98 |
| Az árképzés gyakorlata | 107 |
| Árötletek | 109 |
| Értékesítési csatornák és értékesítési politika | 110 |
| Az értékesítési csatornák | 111 |
| A termelő vállalatok marketingtevékenysége, piacbefolyásolási stratégiák | 114 |
| Értékesítési csatornák a turizmusban és a vendéglátásban | 116 |
| A piacbefolyásolás | 119 |
| A személyes eladás | 120 |
| Az értékesítésösztönzés | 123 |
| A reklám | 133 |
| Public Relations (közönségkapcsolatok) | 148 |
| A marketingkoncepció megvalósítása | 159 |
| A marketingterv | 159 |
| Irodalomjegyzék | 163 |