| Bevezető | 3 |
| Kereskedelmi, vendéglátó és idegenforgalmú vonatkozásai | 3 |
| A könyv felépítése | 4 |
| 1. fejezet | 5 |
| A marketing alapfogalmai | 5 |
| A marketing kialakulása, rövid története, jelentősége | 5 |
| Marketingdefiníciók | 6 |
| A marketing-szemléletmód és -tevékenység | 7 |
| Néhány marketing-alapfogalom | 11 |
| A kereskedelmi marketing | 16 |
| A vendéglátás-marketing | 17 |
| Az idegenforgalmi marketing | 18 |
| Összefoglalás | 20 |
| Ellenőrző kérdések | 20 |
| Feladat | 21 |
| 2. fejezet | 22 |
| A fogyasztói magatartás | 22 |
| A fogyasztói magatartás lényege, fontossága | 22 |
| A fogyasztói magatartást meghatározó tényezők | 22 |
| A tágabb gazdasági-politikai-földrajzi környezet | 23 |
| A szűkebb társadalmi környezet, avagy a csoporthatások | 23 |
| Az egyén adottsága | 24 |
| Motivációk és attitűdök | 30 |
| A fogyasztói magatartást befolyásoló egyéb fontos tényezők | 31 |
| A fogyasztói magatartás megnyilvánulásai, fogyasztói vásárlói típusok | 31 |
| Összefoglalás | 35 |
| A fogyasztási (vásárlási) döntés folyamata | 35 |
| Ellenőrző kérdések | 36 |
| Feladatok | 36 |
| 3. fejezet | 38 |
| A piac megismerésének módszere - a piackutatás | 38 |
| Miért van szükség piackutatásra? | 38 |
| A piackutatás főbb jellemzői | 39 |
| Marketingkutatás | 40 |
| A piackutatás főbb jellemzői | 40 |
| A piackutatás fajtái | 40 |
| A piackutatás folyamata | 41 |
| A kutatási terv előkészítése, felépítése | 42 |
| A szekunder információk | 42 |
| A kutatás alanyai | 46 |
| A primer információk | 47 |
| A megfigyelés | 66 |
| A kísérletek | 68 |
| Egyéb primer kutatási módszerek | 69 |
| A piackutatásból nyert adatok ellenőrzése, feldolgozása | 70 |
| Feldolgozás, elemzés, közlés módszerei (prognózis) | 72 |
| Összefoglalás | 72 |
| Kérdőívpéldák | 73 |
| Ellenőrző kérdések | 76 |
| Feladatok | 77 |
| 4. fejezet | 78 |
| Termék- és Szolgáltatáspolitika | 78 |
| A termék fogalma | 78 |
| A termék értéke, használati értéke, a termék többletértéke, a termékígéret | 78 |
| A termék életének korszakai | 79 |
| Gyártmányfejlesztés | 80 |
| Új termék fogalma, termékkategóriák | 81 |
| Szerviz, garancia, vevőszolgálat, biztosítékok, azaz a termékekhez kapcsolódó szolgáltatások vagy a termék életének és utóéletének gondozása | 81 |
| Néhány alapfogalom | 82 |
| Szempontok a termékek, szolgáltatások bevezetésekor, elemzésekor | 83 |
| Keresletelemzés | 88 |
| Új cég, termék, szolgáltatás bevezetése | 88 |
| Beszerzést megelőző szempontok | 89 |
| Ellenőrző kérdések | 91 |
| Feladatok | 92 |
| 5. fejezet | 93 |
| Árpolitika, ármunkálatok, eladási kondíciók | 93 |
| Az ár fogalma | 93 |
| Árpolitika | 93 |
| Árstratégia | 94 |
| Az árakat alakító tényezők | 94 |
| Árképzési elvek | 94 |
| Árformák | 94 |
| Ellenőrző kérdések | 95 |
| Feladatok | 95 |
| Értékesítési csatornák, csatornapolitika | 96 |
| Kínálattal kapcsolatos átgondolandók termék-, ár-, csatornapolitika megalapozásához | 97 |
| Ellenőrző kérdések | 97 |
| Feladatok | 98 |
| 6. fejezet | 99 |
| Marketingkommunikáció, kommunikációs politika | 99 |
| A kommunikáció és a marketingkommunikáció | 99 |
| A reklám | 100 |
| A reklám fajtái | 101 |
| Reklámpszichológiai alapfogalmak | 102 |
| Fontosabb reklámeszközök | 106 |
| A sales promotion (eladás, vásárlás, értékesítésösztönzés) rövid története, meghatározása, előnyei, hátrányai | 115 |
| A reklám tervezése | 121 |
| A public relations | 125 |
| Egy kis tárgyalástechnika | 127 |
| Írásbeli kapcsolatok teremtése | 128 |
| Egyéb kommunikációs formák | 129 |
| Vállalati image és C. I. | 130 |
| Ellenőrző kérdések | 134 |
| Feladatok | 134 |
| 7. fejezet | 135 |
| Gyakorlati feladat | 135 |
| Függelék | 140 |
| Könyvtárak címjegyzéke | 146 |
| Felhasznált és ajánlott irodalmak jegyzéke | 150 |