A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Általános történelmi fogalomgyűjtemény

Szerkesztő

Kiadó: Holnap Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 325 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-346-261-4
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kötetünk második, átdolgozott kiadása 5 év telt el. Azóta sorozatban jelentek meg az akkor hiányolt új szemléletű tankönyvek, bár ezek közül némelyiknek nem sikerült megfelelnie az új elvárásoknak.... Tovább

Előszó

Kötetünk második, átdolgozott kiadása 5 év telt el. Azóta sorozatban jelentek meg az akkor hiányolt új szemléletű tankönyvek, bár ezek közül némelyiknek nem sikerült megfelelnie az új elvárásoknak. Fogalomgyűjteményünk ezek ismeretében is kiállta az idők próbáját: nem avult el, átdolgozására nincs szükség; ugyanakkor kisebb javításokkal és új címszavak felvételével igyekeztünk pontosítani, kiegészíteni.
Az új címszavakat a középiskolai tankönyvek alapján válogattuk ki, de nem vettünk fel minden, azokban megtalálható fogalmat, mert kötetünk nem akar értelmező szótár lenni.
A címszavak megfogalmazásánál nem elégedtünk meg a fogalmak egyszerű meghatározásával, hanem törekedtünk az egyetemes és magyar történeti példákkal való illusztrálásra, és a fogalmak rövid és közérthető meghatározására.
A kötet végén található Ajánlott irodalom jegyzékét az elmúlt évek igencsak megszaporodott történeti irodalmából jelentősen kibővítettük.
Munkánk fogyatékosságainak tudatában is reméljük, hogy a középiskolásoknak és a történelem iránt érdeklődőknek fogalomgyűjteményünk, javított és bővített kiadása hasznos segédeszközévé válik.

Markó László Vissza

Fülszöveg

Kötetünk Magyarországon először tesz kísérletet arra, hogy ideológiamentesen magyarázza, értelmezze, egyetemes és magyar történelemből vett példák segítségével bemutassa az alapvető történelmi fogalmakat.
Második, átdolgozott kiadása 5 év telt el. Azóta sorozatban jelentek meg az akkor hiányolt új szemléletű tankönyvek. Fogalomgyűjteményünk ezek ismeretében is kiállta az idők próbáját: nem avult el, átdolgozására nincs szükség; ugyanakkor kisebb javításokkal és új címszavak felvételével igyekeztünk pontosítani, kiegészíteni.
Az eredetileg általános- és középiskolások számára készült fogalomtár szinte történelmi lexikonként használható, hiszen a közel kétezer címszó tartalmazza mindazokat a fogalmakat, melyek a történelem tanítása során, a történelmi ismeretterjesztő irodalomban és tévéműsorokban előfordulnak.
Reméljük, hogy az általános- és középiskolásoknak és a történelem iránt érdeklődőknek fogalomgyűjteményünk javított, bővített kiadása hasznos segédeszközzé válik.
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Általános történelmi fogalomgyűjtemény
Állapot:
980 ,-Ft
5 pont kapható
Kosárba
konyv