1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Új magyar életrajzi lexikon I-VI.

I. kötet: A-Cs, II. kötet: D-Gy, III. kötet: H-K, IV. kötet: L-Ö, V. kötet: P-R, VI. kötet: S-Zs

Szerkesztő

Kiadó: Magyar Könyvklub-Helikon Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 7.756 oldal
Sorozatcím: Új magyar életrajzi lexikon
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-547-414-8
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A magyarság most ünnepli államisága fennállásának ezeréves évfordulóját. Ez jó alkalom arra, hogy ismét számba vegyük mindazokat, akik tetteikkel, tudásukkal, alkotásaikkal és munkásságukkal... Tovább

Előszó

A magyarság most ünnepli államisága fennállásának ezeréves évfordulóját. Ez jó alkalom arra, hogy ismét számba vegyük mindazokat, akik tetteikkel, tudásukkal, alkotásaikkal és munkásságukkal hozzájárultak a magyar nép történetének és kultúrájának évezredes fejlődéséhez. Ezt a célt kívánja szolgálni a hatkötetes Új magyar életrajzi lexikon (ÚMÉL), amely bemutatja azokat a személyeket, akik a gazdasági, társadalmi, politika, kulturális, műszaki és sportélet területén az elmúlt több mint ezer évben megörökítésre méltót alkottak, vagy valamilyen módon hozzájárultak a magyarság sorsának alakulásához.
Az ÚMÉL a valamilyen szempontból jelentős, 2000. december 31. előtt elhunyt személyek életrajzát tartalmazza. Lexikonunkban tehát - a "ki kicsodáktól" eltérően - kizárólag már nem élő személyek életrajzi adatait találja meg az olvasó. A hat kötet mintegy 20 ezer személy már lezárult életpályáját összegzi. Az életrajzi szócikkek összeállításánál arra törekedtünk, hogy röviden, de mégis adatokban gazdagon mutassuk be az egyes személyek életpályájának alakulását. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Új magyar életrajzi lexikon I-VI. Új magyar életrajzi lexikon I-VI. Új magyar életrajzi lexikon I-VI. Új magyar életrajzi lexikon I-VI. Új magyar életrajzi lexikon I-VI. Új magyar életrajzi lexikon I-VI. Új magyar életrajzi lexikon I-VI. Új magyar életrajzi lexikon I-VI. Új magyar életrajzi lexikon I-VI.

A II. kötet előzéklapján tulajdonosi pecsétnyom található, a III-IV. kötet könyvtári könyv volt. A kötetek lapélei foltosak, néhány kötet védőborítójának széle szakadt.

Az V. kötet védőborító nélküli példány.

Állapot:
42.000 ,-Ft
210 pont kapható
Kosárba
konyv