A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátó ismeretek 2. - Munkafüzet

A vendéglátóipari szakközépiskolai képzés számára

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 299 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal. Tankönyvi szám: 21927/M.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A vendéglátó tevékenység személyi feltételei 3
Munkafolyamatok 6
A termelő munkakörökben dolgozókkal szemben támasztott követelmények 11
Az értékesítő munkakörökben dolgozókkal szemben támasztott követelmények 15
A szolgáltató munkakörökben dolgozókkal szemben támasztott követelmények 18
Az egységvezetővel szemben támasztott követelmények 20
A központi ügyintézőkkel szemben támasztott követelmények 26
Munkaszervezés 28
Üzleti munkarend 31
A vállalat kapcsolata a dolgozókkal 37
A Munka Törvénykönyve 37
A kollektív szerződés 40
A dolgozók jogai és kötelességei, erkölcsi felelősségük 41
A munkaidő, a dolgozók bérezése 42
A tömegszervezetek szerepe 47
Kiegészítő anyag 49
Összefoglalás 50
Árképzés 51
Az ár fogalma, gazdasági szerepe 51
Árrendszer, ártípusok 54
Az árformák fogalma, vendéglátóipari sajátosságai 58
Az eladási ár meghatározása 61
Az árképzés szabályai 65
Árképzés a munkahelyi vendéglátásban 73
Az ételek árképzése 76
Az italok árképzése 81
A kevert italok árképzése 93
Az ételek és italok zenés ára 100
Szállodai és egyéb szolgáltatások árképzése 107
Gyakorlás 110
Ételek árképzése 110
Italok árképzése 141
Összefoglalás 165
Ügyviteli ismeretek 166
Az ügyvitel fogalma, feladata 166
Gazdasági események 166
Az áruforgalom nyilvántartása, készletváltozások 168
Szoros elszámolású és szabadkasszás üzletek elszámoltatása 177
Áruforgalmi mérlegsor 182
A leltár fogalma, fajtái 188
A termelés elszámoltatása 191
Az értékesítés elszámoltatása 200
Szállodai elszámolás 207
Egyéb szolgáltatások elszámolása 212
A dolgozók anyagi felelőssége 213
A raktár, a termelő- és az értékesítő helyek elszámolásának kapcsolata 215
A központi és az üzleti ügyvitel kapcsolata 220
Gyakorlás 223
Összefoglalás 250
A vendéglátó piac 251
A kereslet fogalma, a vendéglátás iránti kereslet 251
A keresletet befolyásoló tényezők 252
A kínálat fogalma, a vendéglátóipari kínálat tényezői 257
Étlap-itallap szerkesztése 262
Piac 267
Gazdasági verseny, a kereslet befolyásolása 267
Piackutatás 269
Piackutatás az értékesítés területén 269
Piackutatás a beszerzés területén 274
Reklám-propaganda tevékenység 275
A gazdaságirányítás rendszere 279
A termékforgalmazás rendszere 281
A többcsatornás forgalom 282
Gazdaságosság 284
Kiegészítő anyag 286
Összefoglalás 288
A vendéglátó vállalatok üzletpolitikája és tervezési rendszerük 289
Az üzletpolitika fogalma, fejezetei 289
Az üzletpolitika és a vállalati tervek kapcsolata 292
A tervezés szintjei 294
Intézkedési terv 295
Összefoglalás 296

Markovits Györgyi

Markovits Györgyi műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Markovits Györgyi könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv