1.031.442

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátó ismeretek 3.

A vendéglátóipari szakközépiskolák számára/3. osztály

Szerző
Grafikus
Lektor

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 126 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-221-206-1
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal. Tankönyvi szám: 21933.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A tervezés és elemzés módszerei 3
A statisztika célja, feladata, az információk gyűjtése 3
Az adatok csoportosítása 5
Táblaszerkesztés, ábrázolás 6
A statisztikai táblák szerkesztésének szabályai 7
A grafikonok szerkesztésének szabályai 12
Viszonyszámok 12
Dinamikus viszonyszám 13
Tervfeladat-viszonyszám 17
Tervteljesítési viszonyszám 18
Az alapviszonyszámok közötti összefüggés 20
Megoszlási viszonyszám 21
összehasonlító viszonyszám 24
Intenzitási viszonyszámok 25
A munkaügyi gazdálkodással összefüggő intenzitási viszonyszámok 26
Termelékenység 27
Átlagbér 28
A készletgazdálkodással összefüggő intenzitási viszonyszámok 30
A jövedelmezőséggel kapcsolatos intenzitási viszonyszámok 32
A jövedelmezőséggel kapcsolatos intenzitási viszonyszámok összehasonlítása 35
Középértékek 38
A számtani átlag 38
A kronologikus átlag 40
Kiegészítő anyag 42
Eszközarányos nyereség, bérarányos nyereség 42
Egyéb intenzitási viszonyszámok 43
Összefoglalás 45
Ágazati számítástechnikai ismeretek 47
Az elektronikus adatfeldolgozás jellemző vonásai, folyamata 47
Az elektronikus adatfeldolgozás folyamata 48
Az adatelőkészítés 50
A bizonylati fegyelem jelentősége 50
Sajátos követelmények a gépi adatfeldolgozás bizonylataival szemben 51
Kulcsszámok, kulcsszámrendszerek 51
Az adatrögzítés 54
Az adatrögzítés folyamata, másodlagos adathordozók 54
A másodlagos adathordozók fajtái 55
Papíralapú adathordozók 55
Mágnesezhető réteg alapú adathordozók 59
Optikailag olvasható bizonylatok 61
Az adatfeldolgozás eszközei 62
Középgépes adattechnika 62
A számológépek 62
A pénztárgépek 63
A számlázógépek 64
A leltározógép 65
Az irodai kisszámítógépek 66
A számítógépek 66
A számítógép felépítése 67
A számítógép működési elve 68
A számítógép programozása 70
Adatfeldolgozási módok 71
Halmozott feldolgozás 71
Távolsági halmozott feldolgozás 72
Azonos idejű feldolgozás 73
Időosztásos feldolgozás 73
Az adatfeldolgozó rendszerek szervezése és üzemeltetése 74
Az elektronikus adatfeldolgozás helye a kereskedelmi vállalatoknál 74
Az elektronikus adatfeldolgozási rendszerek kialakítása 75
Az adatfeldolgozó rendszerek üzemeltetése 77
Alkalmazás a vendéglátásban 78
Összefoglalás 79
A bevétel és árrés vizsgálata 81
A vendéglátás bevételének összetétele 81
A bevétel nagyságát és összetételét befolyásoló tényezők 83
Az árrés tartalma 86
Az árrés nagyságát befolyásoló tényezők 88
A bevétel elemzése 94
Az árrés elemzése 98
A bevétel és árrés tervezése 101
Kiegészítő anyag 103
A bevétel és árrés dinamikus elemzése 103
Összefoglalás 106
Eszközgazdálkodás 107
Az eszközök és források fogalma 107
Az eszközök csoportosítása 107
Az állóeszközökkel kapcsolatos gazdasági számítások 109
Az értékcsökkenés megállapítása 110
Az állóeszközök selejtezése 111
Az állóeszközök felújítása 111
A nullán túl leírt állóeszközök 112
A forgóeszközök nyilvántartása, elszámolása 112
Az árukészlettel kapcsolatos gazdasági számítások 117
A források csoportosítása 119
Az eszközgazdálkodás költségkihatása 120
Az eszközgazdálkodás és a jövedelmezőség kapcsolata 122
Összefoglalás 123
Felhasznált irodalom 124

Markovits Györgyi

Markovits Györgyi műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Markovits Györgyi könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vendéglátó ismeretek 3. Vendéglátó ismeretek 3. Vendéglátó ismeretek 3. Vendéglátó ismeretek 3. Vendéglátó ismeretek 3. Vendéglátó ismeretek 3.

A borító enyhén kopott, gerince elszíneződött. A lapélek és néhány lap foltosak.

Állapot:
980 ,-Ft
5 pont kapható
Kosárba
konyv