1.031.311

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátó ismeretek 3. - Munkafüzet

A vendéglátóipari szakközépiskolák számára/3. osztály

Szerző
Grafikus
Lektor

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 191 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal. Tankönyvi szám: 21933.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

ISMÉTLÉS 3
A TERVEZÉS ÉS ELEMZÉS MÓDSZEREI 16
A statisztika célja, feladata, az információk gyűjtése 16
Az adatok csoportosítása 18
Táblaszerkesztés, ábrázolás 21
Viszonyszámok 27
Dinamikus viszonyszám 27
Tervfeladat-viszonyszám 38
Tervteljesítési viszonyszám 39
Az alapviszonyszámok közötti összefüggés 41
Dinamikus, tervfeladat- és tervteljesítési viszonyszám 44
Megoszlási viszonyszám 63
összehasonlító viszonyszám 67
Intenzitási viszonyszámok 69
A munkaügyi gazdálkodással összefüggő intenzitási viszonyszámok 69
A készletgazdálkodással összefüggő intenzitási viszonyszámok 74
A jövedelmezőséggel kapcsolatos intenzitási viszonyszámok 80
A jövedelmezőséggel kapcsolatos intenzitási viszonyszámok összehasonlítása 82
Középértékek 86
A számtani átlag 86
A kronologikus átlag 92
Kiegészítő anyag 94
Eszközarányos nyereség, bérarányos nyereség 94
Egyéb intenzitási viszonyszámok 96
összefoglalás 100
ÁGAZATI SZÁMÍTÁSTECHNIKAI ISMERETEK 101
Az elektronikus adatfeldolgozás jellemző vonásai, folyamata 101
Az adatelőkészítés 103
Az adatrögzítés 104
Papíralapú adathordozók 104
Mágnesezhető réteg alapú adathordozók és az optikailag olvasható
bizonylatok 107
Az adatfeldolgozás eszközei 109
Középgépes adattechnika 109
A számítógépek 111
Adatfeldolgozási módok 113
Adatfeldolgozó rendszerek szervezése 114
Az adatfeldolgozó rendszerek üzemeltetése 116
Alkalmazás a vendéglátásban 117
Összefoglalás 118
A BEVÉTEL ÉS ÁRRÉS VIZSGÁLATA 119
A vendéglátás bevételének összetétele 119
A bevétel nagyságát és összetételét befolyásoló tényezők 123
Az árrés tartalma 130
Az árrés nagyságát befolyásoló tényezők 134
A bevétel elemzése 139
Az árrés elemzése 145
A bevétel és árrés tervezése 150
Kiegészítő anyag 154
A bevétel és árrés dinamikus elemzése 154
Összefoglalás 159
ESZKÖZGAZDÁLKODÁS 160
Az eszközök és források fogalma 160
Az eszközök csoportosítása 161
Az állóeszközökkel kapcsolatos gazdasági számítások 164
A forgóeszközök nyilvántartása, elszámolása 174
Az árukészlettel kapcsolatos gazdasági számítások 179
A források csoportosítása 183
Az eszközfelhasználás költségkihatása 184
Az eszközgazdálkodás és a jövedelmezőség kapcsolata 185
Összefoglalás 189

Markovits Györgyi

Markovits Györgyi műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Markovits Györgyi könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vendéglátó ismeretek 3. - Munkafüzet Vendéglátó ismeretek 3. - Munkafüzet Vendéglátó ismeretek 3. - Munkafüzet Vendéglátó ismeretek 3. - Munkafüzet

A borító enyhén elszíneződött, kopott.

Állapot:
980 ,-Ft
5 pont kapható
Kosárba
konyv