A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A budapesti iskola II.

Tanulmányok Lukács Györgyről

Szerző
Szerkesztő
Róla szól

Kiadó: Argumentum Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 368 oldal
Sorozatcím: Alternatívák
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 963-446-059-3

Fülszöveg


A Lukács György körül kialakult Budapesti Iskola négy tagja - Fehér Ferenc, Heller Ágnes, Márkus György, Vajda Mihály - az iskola 1977-ig való „fennállása", majd bomlása után is folyamatosan elemezték és interpretálták mesterük, Lukács György különböző korszakokban született tanulmányait, elméleteit. Ez a kötet (az első 1995-ben látott napvilágot) Márkus és Vajda 1968 és 1990 között született, Lukácsról szóló tanulmányait tartalmazza. A tanulmányok elsősorban a fiatal Lukáccsal foglalkoznak, s ez a tematika már kifejezi a tanítványok fokozatos eltávolodását mesterük marxista periódusától. A kritikai elemzések főként a fiatal Lukács esztétikai, etikai műveire vonatkoznak. A marxista periódus politikai filozófiájának elemzése egyértelműen a kritika, a distanciálás igényével született.
Márkus György mindenekelőtt Lukács zseniális fiatalkori művének kéziratát, „A heidelbergi művészetfilozófia és esztétika" címmel megjelent könyvet rekonstruálja és elemzi. Ugyanakkor vizsgálja... Tovább
Fülszöveg Kép
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem