A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

500 recept burgonyával

Szerkesztő
Fordító
Lektor

Kiadó: Minerva Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 213 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-223-166-x
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A burgonya a korszerű táplálkozás fontos, sőt nélkülözhetetlen nyersanyaga: C-vitamint, értékes ásványi anyagokat, fehérjét tartalmaz és sokkal kevésbé hízlal, mint hisszük: tíz deka burgonyában mindössze 85 kalória van. A "krumpli" mindig kedvelt, népszerű volt és olyan sokféleképpen készíthető el, hogy szinte megunhatatlan. E könyv összeállítói - a Kazahsztáni Burgonya- és Zöldséggazdálkodási Tudományos Kísérleti Intézet kutatói - a világ négy tájáról és a Szovjetunió különböző országaiból gyűjtötték össze a burgonyából és burgonyával készült recepteket. A nálunk is közkedvelt ételek leírását ugyanúgy megtaláljuk ebben a gyűjteményben, mint sok új, számunkra ismeretlen étel receptjét is. Egy recept az 500-ból:
Burgonyapirog hússal töltve
Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 20 dkg liszt, 1-2 tojás, 1 dl tejföl, só ízlés szerint.
A töltelékhez: 25 dkg főtt hús, fél evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, törött bors és só ízlés szerint.
A forró főtt burgonyát áttörjük, tojást, lisztet, és... Tovább

Fülszöveg

A burgonya a korszerű táplálkozás fontos, sőt nélkülözhetetlen nyersanyaga: C-vitamint, értékes ásványi anyagokat, fehérjét tartalmaz és sokkal kevésbé hízlal, mint hisszük: tíz deka burgonyában mindössze 85 kalória van. A "krumpli" mindig kedvelt, népszerű volt és olyan sokféleképpen készíthető el, hogy szinte megunhatatlan. E könyv összeállítói - a Kazahsztáni Burgonya- és Zöldséggazdálkodási Tudományos Kísérleti Intézet kutatói - a világ négy tájáról és a Szovjetunió különböző országaiból gyűjtötték össze a burgonyából és burgonyával készült recepteket. A nálunk is közkedvelt ételek leírását ugyanúgy megtaláljuk ebben a gyűjteményben, mint sok új, számunkra ismeretlen étel receptjét is. Egy recept az 500-ból:
Burgonyapirog hússal töltve
Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 20 dkg liszt, 1-2 tojás, 1 dl tejföl, só ízlés szerint.
A töltelékhez: 25 dkg főtt hús, fél evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, törött bors és só ízlés szerint.
A forró főtt burgonyát áttörjük, tojást, lisztet, és sót adunk hozzá. Összekeverjük, kerek lepényeket készítünk. Rátesszük a tejföllel és pirított hagymával elkevert húsos töltetléket és széleit összenyomjuk, de ügyeljünk arra, hogy lepényformáikat megőrizzék. A lepényeket liszttel meghintjük, és a sütőben megsütjük. Forrón, vajjal tálaljuk. Vissza

Tartalom

Előszó5
Saláták, előételek7
Levesek27
Egytálételek, köretek, zsírban sült tészták63
Édes sütemények187
Mártások199
Tárgymutató207
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
500 recept burgonyával

Szép állapotú példány.

Állapot:
1.290 Ft
960,-Ft 25
10 pont kapható
Kosárba
25% garantált kedvezmény!
konyv