1.035.045

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mexikói konyha

Szerkesztő

Kiadó: O-Press
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 111 oldal
Sorozatcím: A világ konyhái
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN: 978-8360-7197-49
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Néhány szó a mexikói konyháról...
Mexikó, a mindkét Amerikával határos, a világ legnépesebb fővárosával büszkélkedő (több, mint 20 millió lakosú), a maja és azték civilizáció bölcsője,... Tovább

Előszó

Néhány szó a mexikói konyháról...
Mexikó, a mindkét Amerikával határos, a világ legnépesebb fővárosával büszkélkedő (több, mint 20 millió lakosú), a maja és azték civilizáció bölcsője, ellentmondásokkal, meglepetésekkel, ellentétekkel teli ország... Konyhája szintén meglepő, amely különféle kultúrák és ízek keverékének üstje, mivel igazi szerzője a földrajzi helyzete, történelme és éghajlata. A mexikói tányéron meg lehet találni a bennszülött indiánok és a spanyol hódítók hagyományának különleges keverékét. Nekünk, európaiaknak sokszor ezek az ízek ismeretlenek, sőt meghökkentők. Volt-e valaha is olyan ötletünk, hogy a forró csokoládét chilivel fűszereznénk, kaktuszból salátát csinálnánk vagy kenyeret avokádó húsával kennénk meg?
A büszke és kevély mexikóiak megvédték konyhájukat a hamburgerek elől, így hát ha főzési inspirációt keresnek és ötletes ételeket, melyeknek lelkük van, akkor őszintén ajánljuk e receptek kipróbálását. De vegyük sorra a tényeket: a spanyolok érkezése előtt Mexikóban nem ismerték az állatok tenyésztését, se a zsírt Alapételük a kukorica volt, melyet különös tisztelettel kezeltek, majdnem hogy istenítették. Kukorica volt az alapja a tortillának (kukoricakenyér) és toposnak - vékony kukoricalepény, ez a mai nachos eredete. Babot is termeltek - mely nagy fehérjetartalmú - főzve nagyszerű töltelék volt a tortillához. A bennszülött mexikóiak nagyon jól ismerték a gombát, a gyógynövényeket, és nagy sikerrel alkalmazták ételeikben. A spanyol gyarmatosítók ezt a konyhát lényegesen gazdagították új élelmiszerek: tej, hús, túró, olaj, búzaliszt, hagyma, fokhagyma és cukor bevezetésével. Ebből a két kultúrából ered a nagyszerű, aromás és - azt lehet mondani - lángoló mexikói konyha. Lángoló, mert a mexikóiak nem képzelhetik el ételeiket a chili nélkül. Frissen, pörkölve, szárítva a húshoz, desszertekhez, még a drinkekhez és kávéhoz is képesek hozzáadni. Azt lehet mondani, hogy a chili - melyet mexikói borsnak is neveznek - Mexikó nemzeti javaihoz tartozik. Vissza

Tartalom

NÉHÁNY SZÓ A MEXIKÓI KONYHÁRÓL
I. FEJEZET
LEVESEK
II. FEJEZET
BAROMFI ÉS HÚSÉTELEK
III. FEJEZET
TORTILLÁK
IV. FEJEZET
SALÁTÁK
V. FEJEZET
MEXIKÓI KÜLÖNLEGESSÉGEK
VI. FEJEZET
SÜTEMÉNYEK ÉS ÉDESSÉGEK
VII. FEJEZET
ITALOK
TARTALOMJEGYZÉK
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Mexikói konyha Mexikói konyha

A borító sérült.

Állapot:
1.630 ,-Ft
13 pont kapható
Kosárba
konyv