1.035.034

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Évszakok konyhája

Szakácskönyv a családnak - 250 könnyen elkészíthető és ízletes receptötlet hétköznapokra és ünnepekre

Szerző
Fordító
Fotózta

Kiadó: Holló és Társa Könyvkiadó
Kiadás helye: Kaposvár
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 190 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 22 cm
ISBN: 978-963-684-589-6
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Tavasz, nyár, ősz és tél - fedezze fel minden évszak slágereit 250 kipróbált, hasznos és olcsó családi receptünkben.
Az idénygyümölcsök és -zöldségek ízletesebbek, aromásabbak, ugyanakkor takarékoskodni is segítenek a hétköznapokban és az ünnepeken egyaránt. Villásreggeli húsvétkor, nyári parti a szabadban, az ősz ízei és karácsonyi nyalánkságok: minden alkalomhoz a megfelelő hozzávalókkal. A ráadás egy csokor ötletes trükk, hogy a foltok eltűnjenek, az evőeszközök pedig ragyogjanak.

Tartalom

Bevezetés és ötletek6
Előszó7
Mit főzzek, ha...8
Gyümölcsök és zöldségek a-tól z-ig: idénynaptár ötletekkel a vásárláshoz és a tároláshoz10
Hogyan vásároljunk friss zöldséget és gyümölcsöt?16
A zöldségek és a gyümölcsök tökéletes előkészítése17
Nyers élvezet17
A burgonya, gyümölcsök, zöldfűszerek és társaik megfelelő helye18
Mélyhűtési tippek18
Nyári gyümölcsök télen19
Tavasz20
A tavasz slágerei: spárga, rebarbara és zsenge zöldségek22
Természetes energiaitalok: friss gyümölcsökkel a tavaszi fáradtság ellen24
Változatosság a kenyéren26
Mindenféle tojásból28
Krémes levesek: turbolyával, korianderrel és zöld spárgával30
Tavasz a fazékban és a wokban32
Friss tavaszi saláták34
Tarka saláták főételként36
A május ízei: könnyű zöldségételek38
Boldogító zöldségköretek40
Tavaszi tészták: friss fokhagymával és zsenge zöldséggel42
A legjobb húsok a serpenyőből és a wokból44
Nyúl és bárány: üde tavasz46
A legjobb fogások: garnéla, hering és ropogós halak48
Halak - nagyon finoman50
Édes tavaszi örömök52
Tavaszi desszertek54
Húsvétra: répás muffin és díszítési ötletek56
Nyár60
A nyár slágerei: paprika, paradicsom és harmatos fejes saláta62
Hűsítő nyári italok64
Szendvicsek: a bajortól a mediterránig66
Öntetek, szószok és fűszervajak68
Finom, könnyű nyári harapnivalók70
Saláták a forró évszakra72
Kiadós saláták a partira74
Nyári levesek: forrók és hidegek76
A nyaralás ízei: nyári tésztaételek78
Vegetáriánus nyári konyha80
Most vannak a legjobb formában: cukkini, hüvelyesek és hegyes paprika82
Nyár a grillen84
Csirke, bárány és sertés: szaftos és aromás86
Frissen a hullámokból88
Gyümölcsös nyári örömök90
Fagylaltváltozatok: édes és lágy, mindig megér egy elcsábulást92
Lekvárok és csatnik94
Ünnep a szabadban: csupa finom partislágerrel96
Nyári virágünnep99
Ősz100
Az ősz slágerei: gomba, tök és ropogós alma102
Nagy és kis levesimádóknak104
Kiadós ételek a fazékból106
Gyümölcsös, friss és finom: őszi saláták108
Vegetáriánus ínyencségek110
Zöldségek: az erőstől a tejszínes-enyhéig112
Forró! Lángos és pizza114
Lepények és torták: zöldek és tarkák117
Tésztaételek ínyenceknek118
Forró szerelem: tészták és zöldségek a sütőből120
Burgonyaslágerek a fazékból és a serpenyőből122
Szárnyasok: háromszor is finom124
Rafinált és vendégváró: raguk127
A legjobb vasárnapi sültek128
Halak és friss kagylók130
Almafelfújt és túrógombóc: tésztaételek egyenesen a paradicsomból133
Őszi desszertek: gyümölcsösek és csábítóak134
Halloween!136
Tél140
A tél slágerei: kelbimbó, galambbegysaláta és aromás diófélék142
Melengető levesek144
Finom, apró téli falatok148
Télálló vitaminok150
Zöldségek sörtésztában, mustáros tejszín és narancsos vaj152
Fő a zöldség!154
Téli tésztaételek: pompásan fűszeresek156
Mindennapi burgonya158
Téli ötletek finom húsokhoz160
Húsos élvezet: gyengéden párolt klasszikusok162
Aromás ötletek halakhoz és a tenger gyümölcseihez164
Édesítsük meg a hideg téli napokat: sült alma és mákos ravioli167
Téli nassolás: narancsos parféval és csokoládéval teli168
Saját kezűleg: pralinék és bonbonok170
Karácsonyi menü: igazán ünnepi172
Csillagok a pohárban és a tányéron174
Egyszerűen elolvadunk tőle: raclette és sajtfondü177
Extra178
Mi az a cayenne-i bors? Fűszerek és hozzávalók kislexikona178
Recept- és tárgymutató182
Impresszum188
Ravasz ötletek190
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Évszakok konyhája Évszakok konyhája Évszakok konyhája Évszakok konyhája
Állapot:
5.980 ,-Ft
48 pont kapható
Kosárba
konyv