1.035.008

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Lakáskultúra 2003. december

XXXVIII. évfolyam 12. szám

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Axel Springer-Budapest Kiadói Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 114 oldal
Sorozatcím: Lakáskultúra
Kötetszám: 12
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 23 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva. További szerzők a műben.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó


Részlet az újságból:
A végső bizonyíték
Jó néhány éve tanulságos esetnek voltam szem- és fültanúja. Egyik kedves ismerősöm az éppen akkor megnyíló bútorvásáron "halálosan beleszeretett" egy... Tovább

Előszó


Részlet az újságból:
A végső bizonyíték
Jó néhány éve tanulságos esetnek voltam szem- és fültanúja. Egyik kedves ismerősöm az éppen akkor megnyíló bútorvásáron "halálosan beleszeretett" egy jugoszláv garnitúrába. Kétségtelenül, tetszetősen mutatott a két fotelból és kanapéból álló együttes, krómozott csőváza emlékeztetett ugyanis a hajdanvolt, ilyen jellegű bútorokéra, mintegy megelőlegezve a napjainkban divatos retro stílust. A számos, földön ülő, terebélyes garnitúra között karcsú, légies vonalaival azonnal megfogta a tekintetet. Így azután meg sem lepett, mikor az említett ismerősöm lelkendezve mesélt legújabb "szerelméről", melyet, ha törik, ha szakad, meg kell szereznie. Bennem ugyan kétségek merültek fel - na, nem a bútorral kapcsolatosan -, mivel ismertem a helyszínt, ahová szánta.
Az ő szobája szerencsés adottságú volt, nagy belmagassággal, tágas alapterülettel, melyben a régi bútora (az öreg NDK garnitúra friss, hófehér ruhában, modern, fehérlapú, kerek asztallal) jól belesimult a térbe, lelapulva szinte érintetlenül hagyta a helyiség levegősségét. Ezzel szemben a jugó bútor, bár vékony csőváza folytán könnyedebb benyomást keltett, ám magas támlájával, sötétbarna bársony kárpitozásával mégis nagyobbnak, súlyosabbnak hatott. Ismerősöm minden követ megmozgatott a szent cél érdekében, végül sikerrel is járt, és boldogan vitte haza az új ülőgarnitúrát. Ám sejtelmem beigazolódott: az adott környezetben a bútor háromszor akkorának hatott, a magas támla belevágott a térbe, a szoba egyszerűen összement, ráadásul a fehér, kerek asztal sem illett hozzá. Summa summarum, a háziak három napon át próbáltak megbarátkozni a megváltozott nappalijukkal, majd, szintén nem kevés utánjárást követően - túladva friss szerzeményükön - sikerült visszaállítaniuk az eredeti állapotot. Tulajdonképpen, sok energiát felemésztő kísérletet végeztek el azért, hogy megbizonyosodjanak: valójában már régesrég megtalálták nappalijuk optimális berendezését.
Vissza

Tartalom


TARTALOM
Lakások
Karácsony a faluvégen 38
Életélvezet, művészi szinten 46
A Távol-Kelet varázsában 60
Tetőtéri luxus 68
Ünnepváró hangulatban 80
Házigazdánk
Székhelyi József 54
Információk
Híroldal 14-22
Ajánlat 24
Levélváltás 28
Paragrafus 32
Kitekintő 34
Stílus 92
Előzetesek 88, 113
Tudósítás
Ki mint veti... 94
Ermitage, Olaszországból 96
Növény
Keresd a nőt! 84
Konyha
Nürnbergi puszedli 86
Ötlet
Bohókás angyalsereg 90
Fókuszban
A vendéglátás 100-114
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv