A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

A Zsolnay kerámia

Vezető a JPM állandó kiállításához

Szerző
Grafikus

Kiadó: Janus Pannonius Múzeum
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 86 oldal
Sorozatcím: A Janus Pannonius Múzeum füzetei
Kötetszám: 9
Nyelv: Magyar   Német  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Janus Pannonius Múzeum Zsolnay kiállítása a gyár művészi készítményeit az 1870-es évektől a II. világháborúig terjedően ismerteti. Végigvezeti a látogatót a gyáralapítás kezdeti időszakának... Tovább

Előszó

A Janus Pannonius Múzeum Zsolnay kiállítása a gyár művészi készítményeit az 1870-es évektől a II. világháborúig terjedően ismerteti. Végigvezeti a látogatót a gyáralapítás kezdeti időszakának egyszerű készítményei előtt, a számos, gazdag eredményt elért, hírnevet szerzett munkákon keresztül bepillantást enged a művészi kísérletek rejtett titkaiba, megismertet az alkotó fantázia sokirányú próbálkozásaival. Az időbeli sorrend megtartása mellett a kiállítást a rendezők egy-egy jelentősebb stílus-sajátosság, vagy korszakot meghatározó technikai mód, mázféleség, egy-egy művész alkotói periódusa alapján is csoportosították.
A vezető rövid történeti áttekintés után a kiállításon szereplő dísztárgyakat magyarázza. A látogatónak kíván segítséget nyújtani azzal, hogy az alkotóművészek, a különböző stílushatások, kiemelkedő teljesítménye ismertetésével a tárlaton való tájékozódást megkönnyíti.
A vezető gazdag képanyaga a Zsolnay kerámia legszebb darabjairól nyújt maradandó emléket. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv