1.031.324

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Pápa (minikönyv)

Andruskó Károly fametszetei

Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Bőr
Oldalszám: 31 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 4 cm x 4 cm
ISBN: 963-15-0437-9
Megjegyzés: Nyomda: Szegedi Nyomda Fekete-fehér fametszetekkel illusztrálva. Az előszón kívül szöveges részt nem tartalmaz. A könyv pontos mérete: 35 x 40 mm.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
"Akár a Bakony, akár a Kisalföld felől érkezőknek először a zöldpatinás templomtornyok tűnnek fel a ködös vagy kéklő messzeségben. Közelebb érve néhány gyárkémény, épülő vagy... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
"Akár a Bakony, akár a Kisalföld felől érkezőknek először a zöldpatinás templomtornyok tűnnek fel a ködös vagy kéklő messzeségben. Közelebb érve néhány gyárkémény, épülő vagy felépült lakótelep fogadja a látogatót, s aztán máris az évszázadok emlékét magán hordó Belvárosban vagyunk.
A Bakony nyugati lábánál épült kisváros levegője történelmet sugároz. Zsigmond király, a Garai- és a Zápolya-család, Török Bálint, Vak Bottyán neve viharos múltat idéz.
1444-ben már áll a pápai vár. Buda eleste után a harmadik várövezet erőssége volt, s hamarosan a dunántúli főkapitányság székhelye lett. 1559-ben az országgyűlés a legfontosabb végvárak között emlegeti. A pápai főkapitányi székbe is az ország leghíresebb vitézei kerültek: Török Ferenc, Thelekessy Imre, Thury Benedek, Huszár Péter és Geszty Ferenc. A karlócai béke után a várat lerombolják.
A béke nem tartott sokáig. 1704-ben kuruc csapatok érkeztek a városba, akiket a lakosság nagy lelkesedéssel fogad. A földesúr, Eszterházy Antal is felesküszik a Fejedelem zászlajára s mindvégig ki is tart mellette. Vak Bottyán főhadiszállása volt a város. 1707-ben labancok szállják meg, és kuruc-hűsége miatt felégetik." Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Pápa (minikönyv) Pápa (minikönyv)
Állapot:
1.800 ,-Ft
27 pont kapható
Kosárba
konyv