1.031.433

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hajléktalanok

Kisvárosiak

Szerző
Fordító

Kiadó: Révai és Salamon Könyvnyomdája
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 100 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta a Révai és Salamon könyvnyomdája, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

A „nyilt utczán" vagyunk. Nem látunk mást, csak két sor, szorosan egymás mellé épült, dülőfélben levő kunyhót, sülyedt falakat és girbe-görbe ablakokat. Az időtől, széltől,... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

A „nyilt utczán" vagyunk. Nem látunk mást, csak két sor, szorosan egymás mellé épült, dülőfélben levő kunyhót, sülyedt falakat és girbe-görbe ablakokat. Az időtől, széltől, vihartól megnyomorított emberi lakok lyukas tetőit mohalepte faszilánkokkal foldozták össze. A tetők felett helylyel-közzel magas rudak emelkednek, melyekre seregélyházikók vannak erősítve, melyekre a bodza poros zöldje és a füzfák - a kitiltottak nyomoruságlakta kerületének ezen szegényes flórája vet némi árnyékot.
Az ósdi falak zöldes, öregségükben megfakult üvegablakai a gyáva gazemberek tekintetére emlékeztetnek. Az országút közepén, az eső által kímélyesztett földrepedések között egy esőpatak erőlködve kígyózik a dombig. Itt-ott az uton szemét és kavicsrakások láthatók, melyekből gaz burjánzik. Ezek maradékai vagy megkezdései azoknak a védelmi építkezéseknek, melyeket a lakosok a város felől vadul özönlő esőáradások ellen, hiábavaló küzdelemben emeltek.
Fent a dombon, a kertek dus és buja zöldje mögé csinos, kőből épített házikók rejtőznek. A templomok büszkén nyújtják nyúlánk harangtornyocskáikat az azúrkék égbolt felé; aranykeresztjük meg-megcsillámlik a világos napfényben. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv