863.932

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Klim Számgin élete II.

Negyven év

Szerző
Fordító

Kiadó: Szikra Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 622 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:

Előszó

Tovább

Fülszöveg


GORKIJ
Klim Szám gin élete
Gorkij életének főmunkája ez a terjedelmében is impozáns, négy hatalmas kötetből álló regény. A cári Oroszország utolsó évtizedeinek összetett anyagát dolgozza fel Gorkij ebben a regényben.
Klim Számgin életében mindazok a szálak kereszteződnek, amelyek át- meg átszövik a régi világ képét, azét a világét, mely végül is összeomlik. Klim Szánigin negyven évig éli célját vesztett és hanyatló életét ebben a világban, a régi orosz élet sajátságos, fojtott légkörében, a kupolás Moszkva ée a havas Pétervár díszletei között. Társai národnyi-kok, a vidéki orosz intelligencia, moszkvai diákok és diáklányok — és végül forradalmárok. Mindez egyre élesebben tükröződik vissza az elmúló osztály fiának tudatában, egyre világosabban és egyre elvisel-hetetlenebbül. Mély, szimbolikus értelme van annak, hogy éppen abban a pillanatban hal meg, amikor megsemmisül a régi Oroszország, hogy helyet adjon egy új, szabad életnek.
Fülszöveg Kép

Maxim Gorkij

Maxim Gorkij műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Maxim Gorkij könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Klim Számgin élete II. Klim Számgin élete II. Klim Számgin élete II. Klim Számgin élete II. Klim Számgin élete II. Klim Számgin élete II.

A védőborító kissé kopott, szakadt, hiányos, amatőr módon javított. A lapélek elszíneződtek.

Állapot:
840 ,-Ft
4 pont kapható
Kosárba