1.034.829

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Esperanto nyelvgyakorló-olvasókönyv és szótár

Nyelvgyakorló/Magyar-esperanto és esperanto-magyar szótár

Szerkesztő
,
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 191 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Eszperanto  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomatta Löblovitz Zsigmond könyvnyomdája, Budapest. Háború előtti könyv, modern papírkötésben.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Könyvem „Nyelvgyakorló" részével nemcsak az esperanto nyelvre vonatkozólag, hanem általában minden idegen nyelv tanulását illetőleg helyteleníteni kivánom azt a módszert, mely valamely élőnyelvet... Tovább

Előszó

Könyvem „Nyelvgyakorló" részével nemcsak az esperanto nyelvre vonatkozólag, hanem általában minden idegen nyelv tanulását illetőleg helyteleníteni kivánom azt a módszert, mely valamely élőnyelvet az illető nyelv szabályai szerint rendszerbe szedve akar megtanitani.
Nyelvtan tanulás és nyelvtanulás két különböző dolog.
E "Nyelvgyakorló" szemelőtt tartja elsősorban, hogy mire van leghamarabb szüksége annak, ki az esperanto nyelvet szóban és irásban használni akarja. Másodsorban figyelemmel van arra, hogy a nyelv szerkezet könnyebb részei előzzék meg a nehezebbet, amennyire azt a nyelv használati szüksége megengedi.
A „Nyelvgyakorló"-nak mikénti használatát minden lecke és gyakorlat után az „Észrevételek" rovatban lehet megtalálni. E rovatot azért vettem fel, mert az esperanto tanításával foglalkozhatnak nem pedagogusok is, kik szaktudás hiányában sokszor jó hasznát veszik a módszerre vonatkozó utasításoknak.
Természetes, hogy az e rovatban jelzett észrevételek nem kötelezők, csak tanácsok. Ezeken kívül általánosságban még csak annyit bocsájtok előre, hogy a benfoglalt anyag 30 órás kurzusra van szánva.
Minden lecke és gyakorlat 3-3 órát vehet igénybe s a hazai tanügyi időbeosztások szerint a kezdő kurzus, melynek anyaga a "Nyelvgyakorló" részben található meg, szeptember végével v. október elején kezdődjék s igy január végével befejeződik.
A „Nyelvgyakorló" feldolgozásával még nincs bevégezve a munka. Ugyanannyi idő fordítandó egy gyakorló kurzusra is, melynek anyaga e könyv II. részében, az „Olvasókönyv"-ben található meg.
A gyakorló kurzus február közepén kezdődhet s igy e kurzus junius első felében befejezhető.
Eme két kurzus elvégzése s az anyag jó feldolgozása után elmondhatja mindenki magáról, hogy esperantista s hordhatja az esperantisták jelvényét, az ötágú zöld csillagot, mert találkozhat bármely nemzetbeli esperantistával, fennakadás nélkül tud érintkezni vele e nyelven.
Egy évi, illetve 6-8 hónapi tanulás után, jelen könyv segélyével elsajátíthatunk tehát egy olyan nyelvet, mellyel, mint emberek, nemzeti nyelvünkre való tekintet nélkül tudunk érintkezni egymással.
Csak, ha minden müveit ember elsajátította az esperanto kisegítő nyelvet, áll előtte nyitva az egész világ.
Csak akkor vagyunk igazán emberek, ha embertársainkkal tudunk érintkezni. Vissza

Tartalom

Nyelvgyakorló1-88
Magyar-esperanto és esperanto-magyar szótár1-103
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv