| Kiadó: | Golden Book Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 108 oldal |
| Sorozatcím: | Diétás szakácskönyvek |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 18 cm x 19 cm |
| ISBN: | 963-9275-43-3 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
| Előszó helyett | 7 |
| Az egészséges életmód és az étkezés | 8 |
| A magyar lakosság egészségi állapota | 9 |
| A szervezet energia-háztartása | 11 |
| Az elhízás kialakulása | 12 |
| Az elhízás meghatározása | 13 |
| Miért jelent a túlsúly komoly népegészségügyi problémát? | 14 |
| Hogyan károsítja az elhízás az egészséget? | 16 |
| Milyen az egészséges étkezés? | 17 |
| Miért ajánlható a mediterrán étrend? | 18 |
| A mediterán étrend jellegzetességei | 18 |
| Megvalósítható-e Magyarországon a mediterrán típusú étkezés? | 19 |
| Dietetikai szempontok | 23 |
| A mediterrán étren eredete | 23 |
| Éljünk és étkezzünk mediterrán módon! | 23 |
| Az étrend fő jellemzői | 24 |
| A zöldségek és gyümölcsök szerepe | 24 |
| A halak és húsok fontossága | 25 |
| A bor | 26 |
| Gabonafélék, cereáliák és a burgonya | 26 |
| Az esszenciális omega-3 zsírsavak jelnetősége a mediterrán táplálkozásban | 27 |
| Az omega 3-zsírsavak különleges szerepe a szervezet működésében | 28 |
| Olívaolaj, melyre folyékony aranyként gondolhatunk | 30 |
| Az olíva titka | 30 |
| Az olívaolaj összetétele | 31 |
| Hogyan helyettesíthetjük a vajat, a margarint olívaolajjal? | 31 |
| A paradicsom és a likopin | 32 |
| Mediterrán étrend a mindennapi gyakorlatban | 33 |
| Gabonából származó növényi eredetű tápanyagok: kenyér, rizs, tészta | 33 |
| Zöldség, gyümölcs | 33 |
| Halak és a tenger gyümölcsei | 34 |
| Az olívaolaj | 34 |
| A bor | 35 |
| Ételek és borok | 35 |
| Ételkészítési technológia | 37 |
| Mi mennyi? | 39 |
| Receptek | 41 |
| Levesek | 41 |
| Mártások | 45 |
| Saláták, főzelékek | 47 |
| Köretek, tészták | 57 |
| Egytálételek: húsból, halból, zöldségből | 66 |
| Reggeli- és vacsoraételek | 86 |
| Édességek, desszertek | 88 |
| Turmixok, koktélok | 96 |
| Irodalom | 99 |
| Függelék | 100 |
| Legfontosabb élelmiszerek energia-, tápanyag- és élelmirost-tartalma | 100 |
| Receptmutató | 108 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.