| Kiadó: | Ciceró Könyvstúdió |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 254 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 25 cm x 19 cm |
| ISBN: | 963-539-511-6 |
| Megjegyzés: | Néhány színes fotóval illusztrált. |
| A mediterrán konyha alapjai | 7 |
| A só | 16 |
| Életszükséglet és ízesítő | |
| Az olajbogyó és az olívaolaj | 38 |
| Élelmiszer és gyógyír | |
| A búza | 68 |
| A legrégibb gabona varázslata | |
| Száraztészták (pasta) és kuszkusz | 96 |
| Egyéb ételek búzából | |
| A bor | 121 |
| A terroir kérdése | |
| A legősibb hüvelyesek | 145 |
| A csicseriborsó, a lencse és a lóbab | |
| A paprika és a paradicsom | 163 |
| Az Újvilág ajándékai | |
| A családi disznó | 188 |
| Ennivaló az egész esztendőre | |
| A tenger | 207 |
| Élelmiszerforrás - korlátozott mennyiségben | |
| A legelők ajándékai | 225 |
| A sajtok és joghurtfélék | |
| Alapreceptek és konyhatechnikai eljárások | 244 |
| Köszönetnyilvánítás | 250 |
| Receptmutató | 251 |
| Néhány magyarázat és tanács | |
| A garum | 24 |
| Sóban sütés | 25 |
| Sózott tőkehal | 28 |
| Saláták sózott tőkehallal | 28 |
| Bottarga | 36 |
| Hogy kerül az olajbogyó az asztalra? | 48 |
| Milyen olívaolajat vásároljunk? | 50 |
| Salátaöntetek | 56 |
| Az olajbogyók pácolása | 58 |
| A világ legrégibb péksége? | 76 |
| Mediterrán stílusú szendvicsek | 82 |
| Serpenyőben sült kenyerek | 85 |
| Fatteh | 93 |
| A kuszkusz elkészítésének művészete | 112 |
| Bulgur vagy bulghur | 117 |
| Az ecet | 129 |
| Paradicsomlé, paradicsompüré | 173 |
| Ratatouille, caponata, escalivada és mechouia | 179 |
| A prosciutto és a jamón serrano tálalása | 198 |