| Kiadó: | Tóth Könyvkereskedés és Kiadó Kft. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Debrecen |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 119 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 34 cm x 24 cm |
| ISBN: | 978-963-596-632-5 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
| Görögország | |
| Az olimpuszi istenek földjén | 8 |
| Thesszaloniki, a nyüzsgő nagyváros | 11 |
| Meteora | 13 |
| A lenyűgöző szépségű Athén | 15 |
| A Peloponnészoszi-félsziget | 18 |
| Korfu, a legkedveltebb görög sziget | 23 |
| Kréta, Zeusz szigete | 27 |
| Szantorini, a mesevilág | 31 |
| Rodosz, a rózsák szigete | 32 |
| Kósz, a gyógyulás szigete | 36 |
| A görög gasztronómia. Ételek és italok | 40 |
| A görög ünnepei és szokásai | 42 |
| Törökország | |
| Anatólia varázslatos világa | 46 |
| Pamukkale, a különös táj | 49 |
| Kappadókia, a mesebeli vidék | 51 |
| Távoli Kelet | 52 |
| Törökország történelme | 54 |
| Törökország színházai | 61 |
| Arcok és hangulatok | 63 |
| A mai törökökről | 64 |
| Az iszlám nyomai a mai Törökországban | 66 |
| A megigéző Isztambul | 67 |
| A török pipákról | 74 |
| A török gasztronómia. Ételek és italok | 75 |
| Török tradíciók | 77 |
| Spanyolország | |
| A történelemről dióhéjban | 80 |
| Madrid, az ország szíve | 83 |
| Escorial, a rideg szépség | 85 |
| Toledo, az acélpengék városa | 86 |
| Córdoba, a kalifátus székhelye | 88 |
| Sevilla, Andalúzia gyöngyszeme | 91 |
| Alhambra, az ezeregyéjszaka palotája | 95 |
| Barcelona, a katalán főváros | 98 |
| Ibiza, a kalózok öröksége | 102 |
| Gibraltár, az angol szikla | 105 |
| El Camino: a Szent Jakab-zarándokút | 108 |
| Fiesták, szokások és egyházi ünnepek | 113 |
| Spanyol gasztronómia: Ételek, italok | 117 |