Fülszöveg
Szarvason születtem iparos családban, édesapám és nagyapám órásmesterek voltak, iskoláimat is ott végeztem a gimnáziumig. Ezt követően közép-, és felsőfokú kereskedelmi és vendéglátó-ipari képesítést szereztem, munka mellett.,
Az elmúlt 35 évben éttermi vendéglátással és sportszervezéssel foglalkoztam, valamint három leánygyermekemet nevelteni.
Kőnyvszerkesztői és kiadói tevékenységet 2000 óta folytatok, jellemzően képes helytörténeti könyveket szerkesztettem és adtam ki. 2012-ben nyílt meg a magyar borrégiós borútikönyvek sora, amely az elmúlt három évben folytatódott, és kapcsolódik a Szeged-belvárosi Jósika Pincze szakmai profiljához, melynek megnyitására a közelmúltban került sor.
¦hegy
sva
-<> \
Dobrotka Pál szerkesztő-kiadó, Mihazánk Könyvkiadó
f
Borútikönyv-sorozatunk utolsó darabjával megkoronázzuk négyéves munkánkat. Hazánk 6 borrégióját, azokon b/slül a 22 borvidéket jártuk le és összesen 350 borászatot ismertünk'íneg közelebbről. Dramaturgiailag sem lehet...
Tovább
Fülszöveg
Szarvason születtem iparos családban, édesapám és nagyapám órásmesterek voltak, iskoláimat is ott végeztem a gimnáziumig. Ezt követően közép-, és felsőfokú kereskedelmi és vendéglátó-ipari képesítést szereztem, munka mellett.,
Az elmúlt 35 évben éttermi vendéglátással és sportszervezéssel foglalkoztam, valamint három leánygyermekemet nevelteni.
Kőnyvszerkesztői és kiadói tevékenységet 2000 óta folytatok, jellemzően képes helytörténeti könyveket szerkesztettem és adtam ki. 2012-ben nyílt meg a magyar borrégiós borútikönyvek sora, amely az elmúlt három évben folytatódott, és kapcsolódik a Szeged-belvárosi Jósika Pincze szakmai profiljához, melynek megnyitására a közelmúltban került sor.
¦hegy
sva
-<> \
Dobrotka Pál szerkesztő-kiadó, Mihazánk Könyvkiadó
f
Borútikönyv-sorozatunk utolsó darabjával megkoronázzuk négyéves munkánkat. Hazánk 6 borrégióját, azokon b/slül a 22 borvidéket jártuk le és összesen 350 borászatot ismertünk'íneg közelebbről. Dramaturgiailag sem lehet szebb a befejezés, hogy a borok királyával, a királyok borával zárunk. ^
Ha feltesszük a kérdést, hogy mi Tokaj, nagyon sok niegközelítés fogalmazódik meg, de mindegyikben közös, hogy az aszút a legfontosabb beazonosító elemként és egyben a legértékesebb kincsként határozzák meg.
A világon mintegy húsz helyen születik természetes édes bor, de sehol sincs olyan szintű koncentráltsága a cukornak, a savnak, az ízeknek, a zamatoknak és az aromáknak, mint a tokaji aszúknál. A természet gondoskodott arról, hogy a borvidék nagyon alkalmas kiváló fehérborok készítésére, de szükség volt még egy különleges elemre, ami megkülönbözteti az itteni adottságokat más borvidékek lehetőségeitől.'
De mi lehet ez a különös jegy?
Többek között erre is választ ad Dlusztus Imre, az ismert borászati' szakíró legújabb könyve.
Vissza