A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Mindenkinek nehezebb, mint másnak

Két kisregény

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Kriterion Könyvkiadó
Kiadás helye: Bukarest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 239 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 13 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A főleg színpadi szerzőként számon tartott Méhes György újabb prózakötetét veszi most kézbe az olvasó. A két történet: két női sors. Az első, Emmié egy derékba tört pálya, egy megbicsaklott élet tragédiája. A nagyreményű énekesnőként induló, már-már Bécsben is karriert befutó fiatal művésznő egyik fellépése alkalmával lezuhan a színpadról, s gerinctörése meghiúsít egy felhőtlennek ígérkező házasságot is. Az eseményeket az öregedő, nyomorék Emmi néni pergeti vissza, s a megszépítő emlékezet távlatából, ha lehet, még valószerűtlenebbnek tűnik a múlt. Fiatal, magabiztos, energikus, cselekvő hős a második kisregény Ginája. Ennek ellenére, ha nem is az Emmiéhez hasonló kegyetlenséggel, de feltartóztathatatlanul dobálja őt is a sors a két világháború közötti Kolozsvár, illetve Bukarest üzleti és politikai zűrzavarában. Hiába értelmes, jó érzékű üzletasszony, férje is tehetséges vállalkozó, többször meg kell járniuk a teljes anyagi összeomlás hullámvölgyeit.

Méhes György

Méhes György műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Méhes György könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv