kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Belkereskedelmi Kutató Intézet |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Félvászon |
| Oldalszám: | 175 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 21 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Mellékletet tartalmaz. Francia, német és orosz nyelvű összefoglalóval. |
| Előszó | 3 |
| A konyhai termelés szervezésének alapelvei | 5 |
| A szervezés elvei | 5 |
| A termelés korszerű megszervezése | 6 |
| A termelés szervezésének lehetőségei | 7 |
| A konyha technológiai folyamatainak szervezése | 10 |
| A vizsgálati módszerek és eredmények | 13 |
| A termelőfolyamat egyes fázisaiban vizsgált kérdések | 15 |
| Vételezés | 15 |
| Raktározás | 15 |
| Előkészítés | 15 |
| Főzés, ételkészítés | 17 |
| Tálalás | 21 |
| Egyéb vizsgálati kérdések | 21 |
| A konyhák területi elhelyezése és belső elrendezése | 23 |
| Konyhaszervezési irányelvek | 23 |
| A berendezések elhelyezése | 26 |
| A konyhák területi elhelyezése | 28 |
| Soros elhelyezés | 29 |
| Párhuzamos elhelyezés | 30 |
| Vegyes elhelyezés | 32 |
| Körkörös elhelyezés | 33 |
| Félkör alakú elhelyezés | 34 |
| Alapvető műszaki felszerelések | 38 |
| Szovjet közétkeztetési konyha organizációja | 43 |
| Svájci konyha termelő- és egyéb helyiségeinek organizációja | 46 |
| Francia konyha organizációs felépítése | 48 |
| Az amerikai "standard" konyha építészeti organizációja | 50 |
| Francia önkiszolgáló egység "standard" konyhaterve | 52 |
| A konyhaszervezés műszaki feltételei | 54 |
| Hűtés | 54 |
| Tüzelés | 55 |
| Melegvíz-szolgáltatás | 55 |
| Vízszolgáltatás | 55 |
| Szellőzés | 55 |
| Zajok és rezgések | 56 |
| Egészségvédelmi műszaki követelmények | 57 |
| A munkahely szervezése | 60 |
| A konyha légterének kialakítása | 61 |
| Fogyóeszközök tárolása | 62 |
| A mosogatás szervezése | 63 |
| Raktározás | 64 |
| Belső szállítás | 67 |
| Szociális munkafeltételek | 68 |
| Felszolgálás | 69 |
| Az ételkiadó munkájának megszervezése | 70 |
| A munkások szakosítási fokának befolyása a munka termelékenységére | 79 |
| Az ételkiadó munkahely számának meghatározása | 80 |
| Gyakorlati vizsgálatok különböző jellegű és nagyságú melegkonyhákban | 89 |
| Melegkonyha szervezetének vizsgálata | 90 |
| Raktározás | 90 |
| Vételezés | 92 |
| Előkészítés | 93 |
| Főzés, ételkészítés | 95 |
| Egyéb kérdések | 97 |
| A termelőfolyamat egyes fázisainak vizsgálata | 99 |
| Raktározás | 100 |
| Vételezés | 101 |
| Előkészítés | 101 |
| Főzés, ételkészítés | 103 |
| Konyhai fogyóeszközök | 109 |
| Egyéb kérdések | 110 |
| Éttermi termelőfolyamat vizsgálata | 112 |
| Konyha berendezése, felépítése | 113 |
| A konyhában elhelyezett gépek és egyéb berendezések területi igénye | 115 |
| Vételezés | 116 |
| Előkészítés | 116 |
| Főzés | 119 |
| Munkaerőellátás | 123 |
| Példa széteső felépítésű konyha vizsgálatára | 126 |
| Területi elrendezés | 126 |
| Időmérés | 134 |
| Konyhai termelőmunka vizsgálata a mérési napokon | 135 |
| Fogyóeszköz ellátottság | 139 |
| Vételezés | 139 |
| Az ellátás színvonala | 140 |
| A hűtőpark kihasználása | 140 |
| Az előkészítés | 141 |
| Főzés, ételkészítés | 142 |
| Konyha elemzése, újjáépített II. osztályú étteremben | 143 |
| Felszerelések, elhelyezés | 145 |
| Mosogatók elhelyezése | 145 |
| Üzemen belüli belső áruszállítás | 146 |
| A munkaszervezés kérdéseinek vizsgálata | 148 |
| A helyes munkabeosztásról | 149 |
| A tálalás szervezése | 154 |
| A munka helyes megszervezése | 155 |
| Területkihasználás | 156 |
| Vételezés | 156 |
| Raktározás | 156 |
| Előkészítés | 157 |
| Főzés | 157 |
| Tálalás | 158 |
| Munkaszervezés | 159 |
| Utószó | 159 |
| Felhasznált irodalom | 163 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.