A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Melioráció és tápanyaggazdálkodás '82/3.

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Cifkáné Huszai Klára - Lévai Kálmán - Dr. Zsoldos Lajos: A mezőgazdasági gépek járószerkezetének hatására fellépő talajtömörítés mértékének vizsgálata 3
Sipos Ervin: Lehetőségek a meliorációs építőgépek termelékenységének fokozására az üzem- és munkaszervezés javításával 7
Dr. Tóth András: A drénezés környezeti hatása 10
Zsakarovszky árpád: A talajcsövezett területek üzemeltetésének és hasznosításának néhány problémája Csongrád megyében 15
Bartha István: A térség komplex melioráció szervezeti keretei és a meliorativ tevékenység főbb jellemzői a Hajdusági Agráripari Egyesülés területén 19
Csizmadia Károly: Vizrendezés és komplex melioráció az ATIVIZIG területén 23
Buzás István: A talajvizsgálatok szerepe a tápanyaggazdálkodásban 28
Prohászka Károly - Kecskeméti László: Néhány talajuntság hatásának vizsgálata a talaj-növény Mg-Mn-Zn tartalmára főkomponensanalizissel 32
Dr. Nagy Lehel: Az EDTA-ás talajkivonat Cu- és Mn-tartalmának összefüggése a Westerhoff és a Schachtschabel-féle kioldószerekkel mért adatokkal 43
Dr. Sebestyén Endre: Különféle, levéltrágyaként használt elemek hatása a kukorica tápanyagtartalmára 47
Dr. Kiss A. Sándor: Adatok a borsod-megyei talajok mikroelem ellátásának problémájához 53
Dr. Szinay Miklós: A talajcsövezés helyzete néhány Európai Országban 62
Dr. Vermes László: FAO javaslat a higtrágya elsőrendü fontosságu komponenseinek ajánlott analitikai módszereire 68
SZEMLE
Bornemissza Györgyné - Buzás István: Uj vizsgálati lehetőség a mezőgazdasági kutatásban 73
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv