| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
| Oldalszám: | 211 oldal |
| Sorozatcím: | Magyar Mezőgazdaság Szakkönyvtára |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Számos ábrával, kihajtható táblázattal illusztrálva. |
| Előszó | 5 |
| A feldolgozás nyersanyagainak sajátosságai | 9 |
| Szervetlen vegyületek | 10 |
| Szerves vegyületek | 11 |
| A termények romlása | 16 |
| Fizikai romlás | 16 |
| Kémiai romlás | 17 |
| Biológiai romlás | 17 |
| Tartósítási eljárások | 19 |
| Fizikai tartósítási eljárások | 19 |
| Kémiai tartósítási eljárások | 23 |
| Biológiai tartósítási eljárások | 28 |
| Kombinált tartósítani eljárások | 30 |
| Aszalás, szárítás | 31 |
| A gyümölcs aszalása | 34 |
| Kisüzemi aszaló | 35 |
| Közepes teljesítményű aszaló | 37 |
| Nagy teljesítményű, gépi gyümölcsaszaló-zöldségszárító | 39 |
| Válogatás, osztályozás | 43 |
| Mosás | 45 |
| A gyümölcs hámozása, szeletelése, magvazása | 45 |
| Színrögzítés, fehérítés | 51 |
| Előfőzés | 52 |
| Elhelyezés a cserényeken | 53 |
| Az egyes gyümölcsök aszalása | 53 |
| Az alma aszalása | 53 |
| A körte aszalása | 54 |
| A szilva aszalása | 54 |
| A kajszibarack aszalása | 57 |
| Az őszibarack aszalása | 58 |
| A cseresznye és a meggy aszalása | 58 |
| A szőlő aszalása | 59 |
| Gyümölcsaszalványok eltartása, csomagolása | 59 |
| A zöldségfélék szárítása | 61 |
| Légáramlásos berendezések | 62 |
| Érintő fűtőfelületű szárítóberendezések | 62 |
| Vákuumszárítók | 67 |
| Porlasztásos szárítók | 68 |
| Válogatás és osztályozás | 69 |
| Mosás | 69 |
| A termények előkészítése | 72 |
| Fehérítés, halványítás | 73 |
| Előfőzés | 74 |
| Elhelyezés a cserényeken | 75 |
| Az egyes zöldségfélék szárítása | 75 |
| A zöldborsó szárítása | 76 |
| A hüvelyes bab szárítása | 77 |
| A fejeskáposzta szárítása | 77 |
| Szárított vöröskáposzta | 77 |
| Szárított kelkáposzta | 78 |
| Szárított karfiol | 78 |
| Szárított karalábé | 78 |
| Szárított sárgarépa | 78 |
| Szárított petrezselyem | 78 |
| A zeller szárítása | 78 |
| Szárított hagyma | 79 |
| Szárított cékla | 79 |
| Szárított sóska, spenót | 79 |
| A burgonya szárítása | 80 |
| Szárított gomba | 80 |
| Szárított zöldségkeverék | 80 |
| A zöldségszárítmányok csomagolása és szárítása | 81 |
| Besűrítés | 84 |
| Gyümölcsízek | 84 |
| Darabos gyümölcsízek (dzsemek) | 86 |
| Sima gyümölcsízek | 93 |
| Gyümölcssajtok | 100 |
| Gyümölcspaszták | 100 |
| Gyümölcs-féltermékek | 102 |
| A féltermékek konzerválása | 104 |
| A féltermékek tárolása | 107 |
| Hideg úton tartósított gyümölcshús-féltermékek (pulpok) | 110 |
| Almástermésűekből készült pulpok | 110 |
| Csonthéjasokból készült pulpok | 110 |
| Bogyósokból készült pulpok | 111 |
| Meleg úton tartósított gyümülcshús-féltermékek (gyümölcsvelők) | 112 |
| Almavelő | 114 |
| Szabványelőírások | 116 |
| A pulpok és velők értékelése | 117 |
| Gyümölcs-féltermékek (konzervált gyümölcslevek) | 119 |
| Málnalé | 120 |
| Meggylé és cseresznyelé | 122 |
| Szamócalé | 123 |
| Ribiszkelé | 123 |
| Almalé | 123 |
| Szederlé | 123 |
| Új módszer a gyümölcslevek konzerválására | 124 |
| Konzervált gyümölcslevek tárolása, kezelése | 126 |
| Előforduló hibák | 131 |
| Gyümölcsszörpök | 133 |
| Szénsavas üdítő italok és gyümölcslevek | 136 |
| Ecettel tartósított készítmények | 141 |
| Ecetes uborka | 143 |
| Ecetes paprika | 145 |
| Ecetes cseresznyepaprika | 148 |
| Ecetes zöldparadicsom | 148 |
| Ecetes dinnye | 149 |
| Káposztával töltött ecetespaprika | 149 |
| Steril készítmények | 150 |
| Csemegeuborka | 151 |
| Ecetes paprikasaláta | 153 |
| Gyümölcsecetek | 155 |
| A gyümölcsecetek készítése | 168 |
| Tejsavas erjesztéssel tartósított termények | 174 |
| A káposzta savanyítása | 178 |
| A kovászos uborka készítése | 183 |
| A sós-vizes uborka készítése | 187 |
| Ecetes uborka készítése sósvizes uborkából | 190 |
| Vágott vegyes savanyúság | 191 |
| A tartósított termékek minősítése, rendelkezések, szabványok | 194 |
| Fontos tudnivalók | 201 |
| Ajánlott irodalom | 209 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.