kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | JATE Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Szeged |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 128 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Kézirat. |
| Bevezetés | 1 |
| Mennyiségi analízis műveletei, eljárásai | 2 |
| Az analitikai minták tömegének mérése | 2 |
| A térfogatmérés. A térfogatmérőeszközök használata és hitelesítése | 3 |
| A térfogatos analízis: a titrimetria | 7 |
| A jegyzőkönyv vezetése | 11 |
| Gravimetria | 12 |
| Szulfátionok meghatározása bárium-szulfát alakjában | 15 |
| Nikkel meghatározása nikkel-dimetil-glioxim alakjában | 16 |
| Bárium meghatározása BaCsO4 alakjában | 17 |
| Kalcium meghatározása CaC2O4-H2O alakjában | 18 |
| Csapadékos titrálások | 19 |
| Kloridionok meghatározása Mohr szerint | 20 |
| Bromidionok meghatározása Fajans szerint | 21 |
| Bromidionok meghatározása Volhard szerint | 22 |
| Élelmiszerek nátrium-klorid-tartalmának meghatározása | 23 |
| "Piros arany" paprikasűrítmény nátrium-klorid-tartalmának meghatározása | 23 |
| Konzervfelöntőlevel nátrium-klorid-tartalmának meghatározása | 24 |
| Higany (II) ionok meghatározása Volhard szerint | 25 |
| ACICI-Alkalimetria | 26 |
| Titrálások vizes közegben | 26 |
| Kálium-hidrogén-karbonát meghatározása | 28 |
| Ecetsav meghatározása | 28 |
| Kénsav meghatározása | 29 |
| Foszforsav meghatározása | 30 |
| Alkáli-hidroxidok és alkáli-karbonátok egymás melletti meghatározása Warder szerint | 31 |
| Oxálsav meghatározása | 32 |
| Borkősav meghatározása | 34 |
| Bórsav meghatározása | 34 |
| Kénsav és bórsav egymás melletti meghatározása | 35 |
| Nátrium-tioszulfát meghatározása | 36 |
| Hexametilén-tetramin (urotropin) meghatározása | 37 |
| Metilglükamin meghatározása | 38 |
| Hidrazónium-diklorid meghatározása | 39 |
| Alkáli-halogének (KCl) meghatározása ioncserélő gyanta segítségével | 40 |
| Ammóniumionok meghatározása ammónia desztillációjával | 41 |
| Növényi olajok savszámának, savfokának, szappanszámának, észterszámának meghatározása | 44 |
| Aminosavak meghatározása | 47 |
| Titrálások nemvizes közegben | 50 |
| Amidazofén meghatározása | 51 |
| Efedrin-hidroklorid meghatározása | 52 |
| Kodein meghatározása Codeinum tablettában és porkeverékben | 54 |
| Komplexometria | 56 |
| Réz (II) ionok meghatározása | 57 |
| Vas (III) ionok meghatározása | 58 |
| Bizmut (III) ionok meghatározása | 59 |
| Kalcium-magnéziumionok egymás melletti meghatározása | 60 |
| Cink (II) ionok meghatározása | 61 |
| Nikkel (II) ionok meghatározása | 62 |
| Szulfátionok közvetett meghatározása | 63 |
| Talajminták feltárása és törzsoldat készítése | 64 |
| Talajminták vas (III)-oxid- és alumínium-oxid-tartalmának meghatározása | 65 |
| Bauxitminták feltárása és törzsoldat készítése | 66 |
| Bauxitminta alumínium-oxid-tartalmának meghatározása | 67 |
| Bauxitminta vas (III)-oxid-tartalmának meghatározása | 69 |
| Permanganometria | 70 |
| Vas (III) ionok meghatározása Zimmermann-Reinhardt szerint | 71 |
| Bromidionok meghatározása Winkler szerint | 73 |
| A hidrogén-peroxid meghatározása | 74 |
| Mangán (II) ionok meghatározása Volhard-Wolf szerint | 74 |
| Vas (II) ionok meghatározása | 76 |
| Acélminták feltárása és törzsoldat készítése | 76 |
| Acélminták krómtartalmának meghatározása | 78 |
| Bromatometria | 79 |
| Arzén (III) ionok meghatározása Győry szerint | 80 |
| Aszkorbinsav meghatározása | 81 |
| C-vitamin drazsé és porkeverék aszkorbinsavtartalmának meghatározása | 83 |
| Azofén (antipirin) meghatározása | 84 |
| Azophenum coffeinum citricum tabletta és porkeverék azoféntartalmának meghatározása | 85 |
| Jodidionok meghatározása | 86 |
| Étolaj jódbrómszámának meghatározása | 87 |
| Jodometria | 90 |
| Formaldehid meghatározása Romin szerint | 93 |
| Hidrazin meghatározása | 94 |
| Tiocianátok meghatározása Schulek szerint | 95 |
| Fenol meghatározása Koppeschaar szerint | 96 |
| Karbonátionok meghatározása | 98 |
| Jodidionok meghatározása sokszorozó eljárással | 99 |
| Jodidion meghatározása brómmal való oxidációval | 102 |
| Réz (II) ionok meghatározása | 103 |
| Fertőtlenítőszerek aktív klórtartalmának meghatározása | 104 |
| Hypo-oldat aktív klórtartalmának meghatározása | 104 |
| Neomagnol tabletta és porkeverék aktív klórtartalmának meghatározása | 105 |
| Cukormeghatározás | 106 |
| Szőlőcukor meghatározása Schoorl-módszerrel | 108 |
| Szőlőcukor meghatározás Malaprade-módszerrel | 110 |
| Sűrített paradicsom cukortartalmának meghatározása | 113 |
| Jaffa-sűrítmény cukortartalmának meghatározása | 114 |
| Üdítőital cukortartalmának meghatározása | 115 |
| Cerimetria | 116 |
| Hidrokinon meghatározása | 117 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.