1.035.017

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Robin Hood

A bujdosók vezére

Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Hungária Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 108 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Sebők Imre rajzaival illusztrálva. Nyomtatta Hungária Nyomda Rt., Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Robin Hood A bujdosó a címe annak a könyvnek, amelyből megismerkedhetünk Robin Hood ifjúkorával és megtudhatjuk, hogyan lett a sherwoodi erdő száműzöttjéből a bujdosók vezére.
Robin Hoodnak, az... Tovább

Előszó

Robin Hood A bujdosó a címe annak a könyvnek, amelyből megismerkedhetünk Robin Hood ifjúkorával és megtudhatjuk, hogyan lett a sherwoodi erdő száműzöttjéből a bujdosók vezére.
Robin Hoodnak, az apátlan, anyátlan árvának egyetlen vágya volt, hogy Oroszlánszívű Richárd király vadászai közé állhasson, mert akkortájt minden ifjúnak ez volt a titkos álma. A király vadászai közé ugyanis csak a legkitűnőbb ijászokat vették fel.
Az ifjú Robin Hood Notthingham városába készül, midőn útközben a sherwoodi erdő közepén a király vadászaira bukkant. Ezek, amikor az ifjú legényke szándékát megtudták, próbára tették íjásztehetségét. Ugyancsak elcsudálkoztak, amint azt kellett tapasztalniok, hogy a tejfelesszájú ifjonc náluknál is jobban kezeli az íjat. Hitvány csellel foglyul ejtették és bitófa alá akarták hurcolni. Egy szegény favágó megszabadította kötelékeitől a foglyot és így sikerült megmenekülnie. Az ádáz hajsza közben kénytelen volt üldözőivel harcba bocsátkozni, biztos nyílvesszőjével jónéhányat a másvilágra küldött közülük. A sherwoodi erdő mélye ebben az időben sok szökevényt rejtegetett, Robin Hoodnak nem volt más választása, ő is beállt közéjük. Csakhamar kiderült, hogy ezek a bujdosók valamennyien a zsarnok normann földesurak és lordok áldozatai, akik szívéért, tiszta jelleméért, önzetlenségéért és nem legutolsó sorban pompás íjásztehetségéért Robin Hoodot választották vezérükké. Vissza

Tartalom

A hitszegő városbíró bosszúja9
Robin megtréfál egy üstfoltozó legényt20
Sir Richard of Lee, a szomorú lovag30
Sir Richard of Lee, a vidám lovag39
A feketecsuklyás ellenség48
Egy leány az erdőben60
Elfogják Robin Hoodot70
Jön már a segítség77
Menekülés89
Robin Hood, a király testőre98
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv