1.031.442

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Robin Hood

A bujdosó/A magyar ifjúság számára

Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Hungária Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 119 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Sebők Imre fekete-fehér egész oldalas rajzai illusztrálják a könyvet. Nyomatta a Hungária Nyomda Rt., Budapesten.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Robin Hood megismerkedik a király vadászaival.

A sherwoodi erdő hatalmas tölgyeinek lombsátorán csak itt-ott tűzött keresztül a délutáni nap. A fák törzsén tarka harkályok kopácsoltak, az ágak... Tovább

Előszó

Robin Hood megismerkedik a király vadászaival.

A sherwoodi erdő hatalmas tölgyeinek lombsátorán csak itt-ott tűzött keresztül a délutáni nap. A fák törzsén tarka harkályok kopácsoltak, az ágak között fürge mókusok ugrándoztak. Vidám madárdal csendült mindenfelől, de egy ismeretlen madár füttye túlharsogta valamennyit.
Az ismeretlen madár csakhamar előbukkant a sűrűből: egy izmos, karcsú ifjú volt. Zöld ruhája az erdő zöld színébe olvadt, fejét fűszínű rövid csuklya fedte. Hatalmas íj volt vállán átvetve, övében széles vadászkés és puzdra. Nem nézett se jobbra, se balra, fürgén, biztos léptekkel haladt előre. Egyszerre oldalához kapott s a derekára erősített tegezből egy tollas nyilat rántott elő. Jobbra, a tisztáson, könnyűlábú szarvasokat pillantott meg.
Az íj húrját azonban nem feszítette meg: eszébe jutott, hogy a király vadaskertjében jár és aki a király vadjaiból egyet is leterít, szörnyű büntetésnek néz elébe.
Az angol király büszkesége volt a vadaskertje. Nagyszámú vadászcsapatok kérlelhetetlen szigorral csaptak le a vakmerőkre, akik megfeledkeztek a király erdejének parancsáról.
A vidám ifjú íját visszavetette vállára, nyilát pedig tegzébe süllyesztette. Úgylátszik, jól ismerte az erdő törvényét! De nemcsak ez jutott az eszébe, hanem más is. Egyetlen vágya volt, hogy a király vadásza lehessen és most készült Nottinghambe, hogy a király szolgálatába álljon. Vissza

Tartalom

A bujdosó
Robin Hood megismerkedik a király vadászaival3
A bujdosók vezért választanak14
A félelmetes erejű Little John28
Az öreg hárfás mindent rendbehoz37
A városbíró kelepcébe kerül47
Tuck barát legény a talpán56
Robin Hood az íjászok királya66
Párbaj az erdőn76
Hajsza!86
Ha Little John ökle lesujt89
A városbíró fogadalmat tesz111
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv