kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Minerva Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 231 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-223-334-4 |
| Megjegyzés: | A könyv néhány színes fotóval illusztrált. |
| Bevezető | 5 |
| A főzés kezdetei | 11 |
| Ételeink sava-borsa | 17 |
| "Borsos históriák" | 20 |
| Paprika - csípősen és édesen | 24 |
| Hová tűntél szép színű sáfrány? | 28 |
| Egy fűszer, amely beleszólt a történelembe: a fahéj | 32 |
| Ismerkedjünk meg a szerecsendióval! | 36 |
| A szegfűszeg kalandos útja | 41 |
| A rejtélyes vanília | 47 |
| "Miképpen kell sokféle étkeket készíteni szelíd és vadállatokbul?" | 51 |
| Marha-disznó történet | 56 |
| Baromfitörténet | 68 |
| Elmélkedés halakról és halételekről | 82 |
| Históriák híres ínyencekről és jeles ételekről | 93 |
| A gasztronómia pápái | 93 |
| Napóleon kedvenc étele | 106 |
| Eszik a kongresszus | 109 |
| Déryné ebédjei | 113 |
| Gertrudis kötényben | 118 |
| Alexandre Dumas szakácskönyve | 124 |
| Nagybányán, Kakuk Marcival | 129 |
| Zöldség és sok minden más, mit a föld megterem... | 135 |
| Hagymahistória | 142 |
| Krumplitörténet - a "chunótól" a szalmaburgonyáig | 148 |
| A spárga megdicsőülése | 155 |
| "Vénuszra ösztönző eledelek" | 163 |
| Tök, cukkini, patisszon | 173 |
| Xilotl istennő titka: a kukorica | 181 |
| "Mindenféle salátát mindenféle füvekbűl fejéren és zölden mint kell csinálni" | 187 |
| A "Lapos kenyértől" a Sacher-tortáig | 197 |
| Medici Katalin palacsintája | 203 |
| A fánk mindig ízlik - nemcsak farsang idején | 207 |
| Tájkép leveles vajastésztával | 211 |
| Amiről a Sacher-torta mesél | 216 |