kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Széchenyi Művészeti Központ |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 215 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 23 cm x 16 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal. |
| A Gázművek története | 3 |
| Kedves Fogyasztó! | 5 |
| Bevezetés | 6 |
| Földes József | 7 |
| Házias csirkegombócleves | 8 |
| Hideg tejfölös zöldbableves | 8 |
| Bakonyi betyárleves | 11 |
| Káposztás bableves csülökhússal | 11 |
| Hideg tejszínes eperleves | 12 |
| Belga parasztleves | 12 |
| Kínaikel-saláta | 13 |
| Zellersaláta | 13 |
| Zsenge töltött tök kapormártással | 14 |
| Zellerszív hollandi mártással | 14 |
| Zöld csirág Bernadette módra | 16 |
| Spagetti Giuseppe módra | 16 |
| Lazacfilé kapros tökben sütve | 17 |
| Fogasfilé hideg tejszínes kaporral | 17 |
| Pontypörkölt túrós csuszával | 18 |
| Gombás harcsaszelet | 18 |
| Májusi karalábé csirkehússal töltve | 19 |
| Kapros rántott ponty újburgonyával | 19 |
| Zöldborsós csirkegulyás | 20 |
| Karfiolos csirkepaprikás túrós galuskával | 20 |
| Meleg libamáj tócsnival | 23 |
| Serpenyőben sült, ropogós csirkecomb | 23 |
| Káposztás almával töltött libacomb | 24 |
| Székely libacomb vaslábosban | 24 |
| Erdélyi töltött káposzta | 26 |
| Rézi néni pecsenyéje | 26 |
| Borjúmáj roston szalonnák zöldbabbal | 28 |
| Borjújava kevert salátával | 28 |
| Pusztasteak | 29 |
| Bugaci vegyes pörkölt savanyú hagymával | 29 |
| Hátszín nyárs laskagombával | 31 |
| Füstölt sonka Elisabeth Taylor módra | 31 |
| Bélszín borsban sütve | 32 |
| Bélszínsteak amerikai rakott burgonyával | 32 |
| New Orleans-i beefsteak | 33 |
| Faszénen sült bérszínlángos zöldvajjal | 33 |
| Csárdatokány | 36 |
| Libamájjal töltött fürj | 36 |
| Gemenci fácánleves | 37 |
| Borszorkány kehely | 37 |
| Garaczi János | 39 |
| "Aratógulyás" bográcsban főzve | 40 |
| Keménylebbencs (slambuc) bográcsban | 40 |
| Újévi torosleves lúdgége tésztával | 41 |
| Nádudvari galambleves | 41 |
| Alföldi bárányleves | 42 |
| Magyaros nyúlraguleves | 42 |
| Erdészsaláta | 43 |
| Juhsajtos vitaminsaláta | 43 |
| Parasztsaláta | 44 |
| Hagymás babsaláta | 44 |
| Fogasfilé Santa Maria | 45 |
| Csukapaprikás galuskával | 45 |
| Tejfölös törpeharcsa diszkoszban | 48 |
| Halászlé szabadban | 48 |
| Kakaskirály rétestésztában | 49 |
| Zalai jércebecsinált | 49 |
| Nyárson sült, töltött csirke | 50 |
| Kemencében sült libamáj | 50 |
| Libamáj tejszínes gombamártással | 52 |
| Töltött pulykamell | 52 |
| Kemencében sült malac | 55 |
| Parázson sült flekken | 55 |
| Sertéscsülök kenyértésztában | 56 |
| Kofapecsenye | 56 |
| Töltött malac, hordóskáposztával | 58 |
| Pusztaspíz muskotályos mártással | 58 |
| Sertésborda tanya módra | 61 |
| Sertéscsülök csárdás módra | 61 |
| Töltött vesés héjában sült burgonyával | 62 |
| Szilveszteri korhelykáposzta | 62 |
| Ökörsütés | 63 |
| Csángópecsenye | 64 |
| Vörösboros marhapörkölt bográcsban | 64 |
| Marhafarokleves velős derelyével | 66 |
| Birkahúsleves | 66 |
| Birkapörkölt bográcsban | 67 |
| Nyársonsült bárány | 67 |
| Tűzdelt báránygerinc tavasziasan | 68 |
| Parlagi töltött galamb | 68 |
| Falusi galambhúsos tál | 69 |
| Nyúlgerinc tramini mártásban | 69 |
| Kemencés kapros túrós lepény | 70 |
| Tejespite barackízzel | 70 |
| Rácsos almás lepény | 72 |
| Gullner Gyula | 73 |
| Egytálleves | 74 |
| Bográcsgulyás | 74 |
| Hideg, töltött kecsege finomfüvekkel | 77 |
| Párolt fogas "Sabayon" mártással | 77 |
| Kalocsai jércemell | 78 |
| Tűzdelt pulykamell idény körítéssel | 78 |
| Gesztenyével töltött pulyka | 79 |
| Libamáj parajlevelekben tokaji mártással | 79 |
| Borjúérmék papírban sütve | 81 |
| Borjúmirigy tavaszi körítéssel | 81 |
| Paprikás borjúdió kelvirággal | 82 |
| Borjújava Duna módra | 82 |
| Borjúgerinc zöld spárgával | 83 |
| Zöldséges töltött borjúszegy | 83 |
| Borjúcsülök párolt fejes salátával | 86 |
| Borjúpörkölt galuskával | 86 |
| Pácolt, bőrös malaccomb sült banánnal | 87 |
| Káposztás tésztával töltött malac | 87 |
| Pácolt, bőrös malaccomb magyarosan | 88 |
| Sertésérem három pürével | 88 |
| Kolozsvári töltött káposzta | 90 |
| Brassói aprópecsenye, "ahogy én készítem" | 90 |
| Csabai sertéskaraj piros káposztával | 92 |
| Bácskai sertésborda | 92 |
| Eszterházy rostélyos | 93 |
| Párolt cigányrostélyos | 93 |
| Tormás hús | 94 |
| Marhaborda friss erdei gombával | 94 |
| Sóban sült hátszín, király krítéssel | 95 |
| Csongrádi hálós bélszín | 95 |
| Savanyú marhasült rösztikével | 96 |
| Bélszínfilé budapest módra | 96 |
| Rozmaringos báránygerinc | 97 |
| Bárányszeletek parázson | 97 |
| Tárkonyos bárány | 99 |
| Párolt báránycomb | 99 |
| Narancsos őzcomb | 100 |
| Fogoly vörösborban, birsalmával | 100 |
| Fürjek brokkolival párolva | 102 |
| Körözött friss, leveles tésztában | 102 |
| Hradszky Judit | 105 |
| Eperfantázia torta | 106 |
| Joghurttorta eperrel | 106 |
| Narancsos túrótorta | 108 |
| Pándi torta | 108 |
| Almatorta hercegnő módra | 109 |
| Ribizlitorta | 109 |
| Máktorta | 110 |
| Citromtorta | 110 |
| Vegyesgyümölcstorta | 111 |
| Édes töktorta | 111 |
| Gyümölcs tartlette | 113 |
| Töröklepény | 113 |
| Kapros-túrós pite | 114 |
| Barackos vagy szilvás lepény | 114 |
| Szegedi meggyes lepény | 115 |
| Kókuszrolád | 115 |
| Gyümölcsös szavarin | 116 |
| Alaszka roll | 116 |
| San Remo szelet | 118 |
| Apácafánk gyümölcs | 118 |
| Gyümölcskenyér | 120 |
| Bombakülönlegesség | 120 |
| Angol asztalt szilvás felfújt | 121 |
| Karamellpuding | 121 |
| Rétespuding | 123 |
| Nagymama kedvence | 123 |
| Banánkoszorú | 124 |
| Frankfurti grillázskoszorú | 124 |
| Csokoládérolád | 125 |
| Csokoládédélice | 125 |
| Márványkalács | 127 |
| Gesztenyés croque-en-bouche | 127 |
| Platántorta | 128 |
| Karnevál rudacskák | 128 |
| Vilmoskörte-különlegesség | 129 |
| Tokaji krémszelet | 129 |
| Whiskytorta | 132 |
| Narancsos mákparfé | 132 |
| Csúsztatott palacsinta | 133 |
| Beigli | 133 |
| Nemeskövi Dénes | 137 |
| Chawan mushi | 138 |
| Nebayaki udon | 138 |
| Mexikói fehérbableves | 141 |
| Brazil fehérbableves | 141 |
| Brazil zöldségkrémleves | 142 |
| Kagylókrémleves | 142 |
| Cikóriakrém-leves | 143 |
| Turbolyaleves | 143 |
| Salátástál konyhafőnök módon | 144 |
| Hagymaleves | 144 |
| Fantáziasaláta | 146 |
| Brazil rizs | 146 |
| Paradicsomos gombasaláta | 148 |
| Rókagomba-saláta | 148 |
| Nizzai saláta | 149 |
| Vadmalackocsonya | 149 |
| Fürjtojással töltött húsgombóc | 150 |
| Tatárhús | 150 |
| Tésztában sült borjúpástétom | 152 |
| Chosen zuke | 154 |
| Zöldséges rétes | 154 |
| Halszeletek bahiai módon | 155 |
| Borsos csirke | 155 |
| Frangó fritó com molho á carioca | 157 |
| Mexikói csirke | 157 |
| Borjúragu Ensopádó módra | 159 |
| Tonkatshu | 159 |
| Soga-yaki | 160 |
| Sertésjava Dorint módon | 160 |
| Sertéssült dona Benta módon | 162 |
| Tejfölös ököruszály finom fűszerekkel | 162 |
| Göngyölt marhafelsál | 163 |
| Feijoada completa | 163 |
| Bajor Pickelstein-ragu | 164 |
| Nyúlérmék laskagombával | 164 |
| Márványsajtkrémes édesköménygumó | 166 |
| Őzborda Széchenyi módra | 166 |
| Vörösboros vadmalac | 167 |
| Fűszerekkel kevert sajtok | 167 |
| Körözött | 167 |
| Körözöttel töltött paprika | 167 |
| Borsos sajt | 168 |
| Finomfüves sajt | 168 |
| Diós sajt | 168 |
| Tóth András | 169 |
| Tavaszvirágleves | 170 |
| Ravioli | 170 |
| Badija | 171 |
| Zsemletojás pakora | 171 |
| Töltött padlizsán | 172 |
| Kapros-gombás fogasszelet | 172 |
| Fogasfilé Florentin módra | 174 |
| Kecsege tiszamenti módra | 174 |
| Lisszaboni serpenyős rizs | 175 |
| Borjúborda kalocsai módra | 175 |
| Borjúfilé grúz módra | 176 |
| Töltött borjúcsülök | 176 |
| Königsberger Klopp | 178 |
| Csongrádi hálós szűzsült | 178 |
| Dorozsmai szűzfalat | 180 |
| Hálós sertéskaraj | 180 |
| Töltött sertésborda | 181 |
| Sertésjava győri módra | 181 |
| Sertéscsíkok madrasi módra | 182 |
| Lanchasteri hotpot | 182 |
| Birka kebab | 183 |
| Birkahússal töltött uborka | 183 |
| Birkahússal töltött káposzta | 184 |
| Mazsolás-rizses báránysült | 184 |
| Báránysült pásztor módra | 186 |
| Sztárai jércemell | 186 |
| Bolognai csirke | 187 |
| Nápolyi töltött csirke | 187 |
| Szecsuári tésztás csirke | 190 |
| Stita zsazs | 190 |
| Csirketikka | 192 |
| Tandori csirke | 192 |
| Csirke pakora | 193 |
| Csirkecomb bangkoki módra | 193 |
| Csirkesurry | 194 |
| Yaki-tori | 194 |
| Töltött galamb hálóban | 196 |
| Svéd töltött libacomb | 196 |
| Bakonyi töltött pulykamell | 199 |
| Gesztenyével töltött libacomb | 199 |
| Főzési tanácsok | 200 |
| Sütési idők | 203 |
| Takarékossági, biztonsági tanácsok | 204 |
| A konyha fűszerei | 206 |
| Fűszerkeverékek / Képek jegyzéke | 210 |
| Tárgymutató | 211 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.