1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A XI. Nagy Károly matematikai diáktalálkozó előadáskivonatai

Komárom 2001. november 16-18.

Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedves Tanárok és Diákok!

Újra találkozunk, hagyományosan, immár 11. alkalommal. A jubileumi, a 10. találkozón sikerült egy kis kiadvánnyal - benne egy kis történelem és sok matematika - emelni... Tovább

Előszó

Kedves Tanárok és Diákok!

Újra találkozunk, hagyományosan, immár 11. alkalommal. A jubileumi, a 10. találkozón sikerült egy kis kiadvánnyal - benne egy kis történelem és sok matematika - emelni a rendezvény színvonalát. A mostani találkozó matematikai anyagát is kézbe adjuk, ezzel lehetőséget adva arra, hogy mindenki megismerhesse azoknak az előadásoknak az anyagát is, amelyeken a párhuzamosan folyó munka miatt nem tud résztvenni.
Azt kívánom, hogy a diáktalálkozó erősítsen meg a hitünkben: küldetést teljesítünk, amikor matematikát tanulunk és tanítunk - magyarul. Ilyen alkalom ez a mostani diáktalálkozó is, amikor - minden idegszálunkkal - azokba a magyar hagyományokba kapaszkodunk, amelyeket a Rév-Komáromban született Nagy Károly és kortársai a matematikai ismeretek bővítése és népszerűsítése terén végeztek.
Végül köszönetet mondok minden barátomnak és mukatársamnak, akik előadóként, résztvevőként, pártolóként - országhatároktól függetlenül - szellemileg és anyagilag támogatták elkötelezett munkánkat. Nélkülük nem lehetett volna elvégezni. Azért, hogy ez a füzet most megjelenhetett, köszönet illeti a Debreceni Egyetem Matematikai és Informatikai Intézetét (intéztető Páles Zsolt), valamint a Kántor házaspárt.
Fogadják olyan szeretettel, mint amilyen szeretettel ezt Önöknek szántuk.
Komárom, 2001. november 16.
Oláh György
az SZMPSZ PI matematikai szakcsoportja nevében Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A XI. Nagy Károly matematikai diáktalálkozó előadáskivonatai A XI. Nagy Károly matematikai diáktalálkozó előadáskivonatai A XI. Nagy Károly matematikai diáktalálkozó előadáskivonatai

A borító enyhén sérült.

Állapot:
840 Ft
420 ,-Ft 50
6 pont kapható
Kosárba
konyv