1.035.111

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A vallásalapító ősmagyarok kéklilioma

Az úgynevezett palmetta és a keresztény ornamentikák ikonográfiai tanulmánya

Szerző

Kiadó: Szerzői magánkiadás
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 78 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 16 cm
ISBN: 963-440-962-8
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A virágdíszbe öltözött május havának egyik fenséges ékessége az írisz, régi magyar nevén kékliliom. E virág ábrázolása a szkíták legfelsőbb papi rétegének privilégiuma volt. A kékliliom stilizált változatai kísérik végig eleinket akár arabeszknek, palmettának, keresztnek, rozettának, hármashalomnak, heraldikai, illetve Anjou-liliomnak nevezték is azokat. Ezeket a virágrajzokat már a vaskorban vitték magukkal az Altaj hegységbe az aba nevű szkíták, akik Homérosz idejében még a Kárpát-medencében éltek és 1600 éves távollét után, a honfoglaláskor visszaköltöztek. Az Iliászban őket abioi szkítáknak nevezik, akik „az emberiség legigazságosabbjai". Tőlük származik az összes fejlett etikai vallás alapgondolata, mely egyben a rabszolgatartó rendszerek elleni harcnak, az ún. népvándorlásnak volt ideológiája. E szellemiség hozta létre az egész kereszténység felett álló ereklyét, a magyar Szent Koronát, melynek újszerű elemzésével is megismerkedhet e műben az érdemes olvasó.
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza

Meszlényi Róbert Imre

Meszlényi Róbert Imre műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Meszlényi Róbert Imre könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv