Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!

951.029

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Kezdetben (dedikált példány)

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 196 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 17 cm x 11 cm
ISBN:
Megjegyzés: Mezei András szerző által dedikált példány.
Értesítőt kérek a kiadóról

Fülszöveg

Akik olvasták mezei András Csodatevő-jét, bizonyára sok hasonlóságot fedeznek majd fel a két kis gyerekhősben, hiszen a Kezdetben tovább rajzolja ennek a furcsa, szorongató világnak látomásos tájait.
Mezei András, az ötvenes évek második felében költőként kezdte pályáját. Költészete szoros kapcsolatban áll prózai munkásságával. Akár első verseskötete az 1961-ben napvilágot látott Torlódó idő, akár a Jószef Attila-díjjal jutalmazott Mulandóság sebei vagy a továbbiak kerülnek kezünkbe, mindig szembetaláljuk magunkat verseiben az epikus fogantatású látomásokkal éppúgy, mint kisregényeiben a lírai képekkel, vonatkozásokkal.
A Kezdetben, amely a felszabadulási regénypályázatunkon jutalmat kapott, a teremtés hat napjára tagolt történet, a felszabadulás utáni pillanatokat rögzíti. A felocsúdás, a megmaradás csodájának varázsa még túlságosan átitatott az elmúlt hónapok szörnyvalóságával, s mint ahogyan a kis Joske szorongva lépi át a volt gettóvonalat, - úgy érzi, egyik lábával még... Tovább

Mezei András

Mezei András műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Mezei András könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Kezdetben (dedikált példány) Kezdetben (dedikált példány) Kezdetben (dedikált példány) Kezdetben (dedikált példány) Kezdetben (dedikált példány) Kezdetben (dedikált példány)

A védőborító kopottas, szélén a szakadás javított. A lapélek enyhén foltosak.

A címlapon a szerző, Mezei András dedikációja látható.

Állapot:
3.640 ,-Ft
18 pont kapható
Kosárba