1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Alacsony FODMAP-étrend

Elmélet és gyakorlat

Szerző
Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Jaffa Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 269 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-475-206-6
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg


Hiánypótló, hasznos és rendkívül gyakorlatias táplálkozási tanácsadót ad az olvasók kezébe Bartha Ákos és Mezei Elmira. Azoknak kívánnak segítséget nyújtani, akik valamilyen emésztési problémával küszködnek, s ez napjainkban, életmódunk és táplálékaink változásával sajnos egyre gyakoribb.
Az orvostudománynak megvannak a válaszai a fenti problémákra, de ezek leginkább a gyógyszeres kezelésben merülnek ki. A szerzőpáros a bajok gyökeréhez nyúl vissza, amikor mindennapi táplálékainkat veszi szemügyre.
Az ausztrál Monash Egyetem kutatói által tudományos alapon kidolgozott módszer alapja az ún. erjedő szénhidrátok - kezdőbetűikből alkotott nevükön: FODMAP-ok - kerülése, mivel az arra érzékenyeknél komoly bélpanaszokat okozhatnak.
A leggyakoribb ilyen jellegű emésztőszervi probléma az IBS (irritábilisbél-szindróma), melynek kezelésében ezzel a módszerrel óriási sikereket érnek el. Ezenkívül hatékony lehet még IBD (gyulladásos bélbetegségek), funkcionális emésztőszervi... Tovább

Fülszöveg


Hiánypótló, hasznos és rendkívül gyakorlatias táplálkozási tanácsadót ad az olvasók kezébe Bartha Ákos és Mezei Elmira. Azoknak kívánnak segítséget nyújtani, akik valamilyen emésztési problémával küszködnek, s ez napjainkban, életmódunk és táplálékaink változásával sajnos egyre gyakoribb.
Az orvostudománynak megvannak a válaszai a fenti problémákra, de ezek leginkább a gyógyszeres kezelésben merülnek ki. A szerzőpáros a bajok gyökeréhez nyúl vissza, amikor mindennapi táplálékainkat veszi szemügyre.
Az ausztrál Monash Egyetem kutatói által tudományos alapon kidolgozott módszer alapja az ún. erjedő szénhidrátok - kezdőbetűikből alkotott nevükön: FODMAP-ok - kerülése, mivel az arra érzékenyeknél komoly bélpanaszokat okozhatnak.
A leggyakoribb ilyen jellegű emésztőszervi probléma az IBS (irritábilisbél-szindróma), melynek kezelésében ezzel a módszerrel óriási sikereket érnek el. Ezenkívül hatékony lehet még IBD (gyulladásos bélbetegségek), funkcionális emésztőszervi rendellenességek, bélflóra-egyensúlytalanságok, felszívódási és emésztési zavarok, laktózérzékenység, valamint NCGS (nem cöliákiás gluténérzékenység) esetén.
A javasolt étrend lényege, hogy kerüljük a magas FODMAP-tartalmú táplálékokat -többek között a laktóztartalmú tejtermékeket, a gluténtartalmú gabonaféléket, bizonyos zöldségeket és olajos magvakat, valamint némelyik gyümölcsöt is. Nem kell azonban megijedni, mert igen változatos a fogyasztható ételek sora - idetartozik minden hús- és halféle, a laktózmentes tejtermékek, a tojás, illetve sokféle zöldség és gyümölcs. A szerzők az alacsony fodmap-étrend tudományos alaposságú és részletes bemutatása mellett kitérnek egyes betegségtípusok - endometriózis, ekcéma stb. - és a táplálkozás összefüggéseire, az igénybe vehető diagnosztikai eljárásokra, a manapság heves viták tárgyát képező probiotikumok hasznára, a modern kori édesítők, valamint a prebiotikus rostok és a gyógynövények szerepére.
A kötet második részében szereplő ínycsiklandó és főképp egészséges receptek pedig azt bizonyítják, hogy egy diéta nemcsak változatos, hanem igazán élvezetes is lehet! Vissza
Fülszöveg Kép
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Alacsony FODMAP-étrend Alacsony FODMAP-étrend
Állapot:
4.800 ,-Ft
24 pont kapható
Kosárba
konyv