| Növénytermeléstan | |
| A növénytermelés célja és feladata | |
| A növény életfeltételi | 4 |
| A talaj fogalma és keletkezése | 5 |
| A talaj alkotórészei | 9 |
| A talaj tulajdonságai | 12 |
| A talajok víz- és táplálóanyaggazdálkodása | 17 |
| Talajtípusok, talajjavítás | 21 |
| A talaj vizsgálata | 23 |
| Földművelési rendszerek | 29 |
| A vetésforgó jelentősége | 33 |
| A növények elhelyezése a vetésforgóban | 35 |
| Az egynyári növények, az évelő fűfélék és pillangósok hatása a talajra | 39 |
| A füves vetésforgó típusai. A füves szakasz elhelyezése és feltörése | 42 |
| A füves szakasz feltörése | 44 |
| Trágyázástan | |
| A trágyázás jelentősége | 45 |
| A trágyaanyagok csoportosítása | 46 |
| Az istállótrágya összetétele, értéke, alomanyagok | 47 |
| Az istállótrágya érése | 50 |
| Az istállótrágya kezelése | 52 |
| Az istállótrágya nagyüzemi kezelése | 56 |
| Az istállótrágya foszforsavas erjesztése | 59 |
| Az istállótrágyázás | 60 |
| Az istállótrágyázás idejének megállapítása | 61 |
| Az istállótrágyázás kihordása és alászántása | 62 |
| Erjesztett szalmatrágya és komposzt készítése | 64 |
| A fekália (emberi ülülék) | 66 |
| A zöldtrágyázás jelentősége, zöldtrágyanövények | 67 |
| A zöldtrágyanövények alászántása | 68 |
| A műtrágyázás jelentősége | 70 |
| A műtrágyák alkalmazása | 74 |
| A műtrágyák keverése és hatása a talajra | 78 |
| Talajműveléstan | |
| A talajművelés célja. A talajművelő munkák csoportosítása | 79 |
| A talaj porhanyítása fordítással | 80 |
| Szántási módok | 83 |
| A szántás mélysége | 85 |
| A talaj porhanyítása fordítás nélkül | 87 |
| A talaj tömörítése | 90 |
| A talaj egyengetése | 93 |
| A talaj nyári művelése | 93 |
| Az őszi mélyszántás és a tavaszi talajmunkák | 96 |
| Vetés, növényápolás, betakarítás | |
| A vetőmag előkészítése | 103 |
| Vetés | 107 |
| A sorvetőgépek beállítása | 112 |
| Vetések ápolása | 120 |
| A gabonafélék aratása, cséplése, tárolása | 123 |
| Gyökér és gumósok szedése és eltartása | 125 |
| Szálastakarmányok betakarítása, szénakészítés | 127 |
| Hordás, kazlás | 130 |
| Erdősítés | |
| A fásítás célja és jelentősége | 132 |
| A mezővédő erdősávok tervezése és telepítése | 135 |
| Legelők fásítása | 137 |
| Kifutók, utak, serűskertek fásítása | 138 |
| Öntözés | |
| Az öntözés jelentősége | 139 |
| Az öntözés gyakorlata | 140 |
| Az öntözővíz mennyisége | 148 |
| Öntözéses takarmánytermelés | 148 |
| Silózás | |
| Silótakarmánnyal az állattenyésztés fejlesztéséért | 152 |
| A silózás jelentősége | 152 |
| Silóépítés | 155 |
| A siló megtöltése | 159 |
| Részletes növénytermelés | |
| Gabonafélék termelése | 162 |
| A gabonafélék népgazdasági jelentősége | 163 |
| A búza termelése | 164 |
| A rozs | 172 |
| Árpa | 175 |
| Őszi árpa | 176 |
| Tavaszi árpa | 177 |
| Zab | 179 |
| A köles | 182 |
| A kukorica | 183 |
| Fajtaheterózis vagy hibridkukorica | 187 |
| Pohánka | 188 |
| Cukorcirok | 188 |
| Rizs | 189 |
| Hüvelyesek termelése | 189 |
| Borsó | 190 |
| Bab | 193 |
| Szójabab | 193 |
| Gyökér- és gumósnövények termelése | 194 |
| A burgonya | 195 |
| Cukorrépa | 199 |
| Takarmányrépa | 202 |
| Tarló- vagy kerekrépa | 203 |
| Murokrépa | 204 |
| Ipari növények termelése | 205 |
| Káposztarepce | 205 |
| Ricinus | 206 |
| Napraforgó | 206 |
| Mák | 207 |
| Olaj- és rostlen | 208 |
| Kender | 209 |
| Gyapot | 209 |
| Dohány | 211 |
| Új ipari növényeink | 213 |
| Pillangósvirágú takarmánynövények termelése | 213 |
| Lucerna termelése | 215 |
| Vöröshere termelése | 223 |
| Bíborhere termelése | 223 |
| Baltacim termelése | 229 |
| Fehérvirágú somkóró termelése | 231 |
| Nyúlszapuka termelése | 233 |
| Fehérhere termelése | 234 |
| Egyéves takarmányok | 235 |
| Csalamádéfélék | 236 |
| Silókukorica termelése | 238 |
| Szudáni cirokfű | 238 |
| Takarmánykáposzta | 239 |
| Keveréktakarmányok | 240 |
| Kettőstermelés | 244 |
| A kettőstermelés megszervezése | 245 |
| Rét- és legelőgazdálkodás | |
| A rétek és legelők jelentősége | 248 |
| Rétek, legelők osztályozása | 249 |
| Rétek, legelők javítási munkálatai | 250 |
| Rét, legelő növényzete | 254 |
| A legelők használata | 258 |
| Szakaszos legeltetés | 260 |
| A pásztorok feladata | 262 |
| A legelők ápolása, karbantartása | 263 |
| A rétek használata és ápolása | 265 |
| Rétek és legelők öntözése | 266 |
| Állattenyésztéstan | |
| Állatbonctan és élettan | |
| Az állati test megismerésének jelentősége | 267 |
| Az állati test vegyi alkotórészei | 267 |
| Sejtek, szövetek, szervek | 268 |
| A csontok és a csontváz | 271 |
| Az állati test csontjai | 272 |
| A fogak | 274 |
| Izmok, inak, ínhüvelyek | 275 |
| Az állati test általános beosztása és tájai | 276 |
| Az emésztőszervek rendszere | 276 |
| Az emésztőcső | 278 |
| Az emésztőcső járulékos mirigyei | 281 |
| Az emésztés | 282 |
| A vérrendszer | 283 |
| A lélegzőrendszer rendszere | 286 |
| A kiválasztószervek | 287 |
| A belső elválasztású mirigyek | 288 |
| Az ivarszervek rendszere | 289 |
| Az idegrendszer | 291 |
| Az érzékszervek rendszere | 292 |
| Kültakaró és képletei | 293 |
| Általános állattenyésztés | |
| Háziállataink változékonysága | 296 |
| Az öröklődés | 298 |
| A legfontosabb állattenyésztési alapfogalmak | 299 |
| Tenyészet, törzs, család, vérvonal | 300 |
| Gazdasági háziállatok értékének megítélése | 301 |
| Törzskönyvezés | 307 |
| Tenyésztési módok | 308 |
| Háziállatok szaporítása | 311 |
| Pároztatási módok | 311 |
| Hím- és nőmemű állatok számaránya | 315 |
| A vemhesség | 316 |
| A vemhes állat gondozása | 316 |
| Az ellés és az ellés körüli teendők | 317 |
| A koraszülés és elvetélés | 318 |
| Az anyaállat gondozása ellés után | 318 |
| Az újszülött kezelése | 319 |
| Takarmányozástan | |
| A takarmányozás jelentősége | 320 |
| A takarmányok alkotórészei és azok szerepe | 321 |
| A takarmányok összetétele | 321 |
| A takarmányok táplálóértékének megjelölése | 325 |
| Egyéb mértékegységek a takarmányok táplálóértékének kifejezésére | 329 |
| Az állatok táplálóanyagszükséglete | 330 |
| A napi takarmányszükséglet megállapítása | 331 |
| A takarmányok csoportosítása és ismertetése | 331 |
| Szálastakarmányok | 332 |
| Zöldtakarmányok | 332 |
| Szénák | 337 |
| Szalma, törek, pelyva | 337 |
| Gyökér és gumós takarmányok | 338 |
| Szemestakarmányok | 339 |
| Gabonamagvak | 340 |
| Hüvelyes magvak | 340 |
| Mezőgazdasági ipari melléktermékek | 341 |
| Állati eredetű takarmányok | 345 |
| Takarmánykiegészítő anyagok | 346 |
| Az ivóvíz | 348 |
| A takarmányok eltartása | 350 |
| A takarmányok előkészítése | 351 |
| Takarmányok összeállításának alapelvei és az etetés rendje | 354 |
| Különböző gazdasági állatok takarmányozásának alapelvei | 356 |
| Állategészségügyi alapismeretek | |
| Az állattenyésztés egészségügyi feltételei | 379 |
| Az egészség és betegség jelei | 381 |
| Elsősegélynyújtás és a gyógyszerek beadása | 381 |
| A betegségek okai és osztályozásuk | 383 |
| Állategészségügyi rendészeti intézkedések | 385 |
| Bejelentési kötelezettség | 386 |
| A zárlat | 387 |
| A kártalanítás | 387 |
| Az állatszavatosság | 388 |
| Lótenyésztés | |
| A lótenyésztés jelentősége | 388 |
| A ló külső formáinak megítélése | 389 |
| A ló életkorának meghatározása | 394 |
| A lábállások | 394 |
| A ló mozgása | 395 |
| A ló színe, szőre, jegyei | 396 |
| A lovak elnevezése használat, ivar és kor szerint | 396 |
| A lovak származása és csoportosítása | 397 |
| Az ősi magyar ló | 397 |
| A Magyarországon tenyésztett külföldről származó lófajták | 397 |
| Az arab telivér | 397 |
| Az angol telivér | 398 |
| A lipicai | 398 |
| Az amerikai ügető | 398 |
| Hazai melegvérű lovaink | 398 |
| A Noniusz-törzs | 398 |
| A Gidrán-törzs | 399 |
| A mezőhegyesi félvér | 399 |
| A kisbéri félvér | 399 |
| Hidegvérű lovaink | 400 |
| A Szovjetunió lófajtái | 400 |
| A ló tenyésztése és gondozása | 401 |
| A tenyésztésbevétel | 402 |
| Tenyésztési ellenőrzés | 403 |
| A párosítás, sárlás, fedeztetés és mesterséges termékenyítés | 403 |
| A vemhesség, az ellés és az elvetélés | 404 |
| Az újszülött csikó gondozása | 405 |
| Csikónevelés választástól befogásig | 406 |
| A lovak takarmányozása, elhelyezése, ápolása | 407 |
| A ló takarmányozási rendje | 407 |
| A csikó takarmányozása | 407 |
| A vemhes és szoptatós kancák takarmányozása | 408 |
| A tenyészmének takarmányozása | 409 |
| A kifejlett igáslovak takarmányozása | 409 |
| A lovak elhelyezése | 409 |
| A lovak ápolása | 410 |
| A ló értékét csökkentő tulajdonságai | 411 |
| A lovak rossz szokásai | 411 |
| A lovak öröklődő hibái | 412 |
| A lovak leggyakoribb betegségei | 412 |
| Élősködők által okozott betegségek | 412 |
| Fertőző betegségek | 412 |
| Egyéb betegségek | 413 |
| A ló használata. A csikó betanítása | 414 |
| A ló szerszámai | 415 |
| A ló használata | 416 |
| Sertéstenyésztés | |
| A sertéstenyésztés népgazdasági jelentősége | 417 |
| A sertés külső formáinak megítélése | 418 |
| A hazánkban tenyésztett sertésfajták | 419 |
| A mangalica | 419 |
| A magyar fehér hússertés | 420 |
| A Szovjetunió sertésfajtái | 420 |
| A tenyészsertések értékelése | 421 |
| A sertések szaporítása | 421 |
| A sertések takarmányozása és hízlalása | 422 |
| A takarmányok előkészítése | 423 |
| Az etetés és itatás módja | 424 |
| A sertések táplálóanyagszükséglete | 424 |
| A szopós malacok takarmányozása | 425 |
| A választott malacok takarmányozása | 425 |
| Süldők takarmányozása | 426 |
| A vemhes és szoptató kocák takarmányozása | 427 |
| A tenyészkanok takarmányozása | 429 |
| A sertéshízlalás | 430 |
| A hízlalás ellenőrzése | 432 |
| A hízósertések elhelyezése és ápolása | 432 |
| Zsírsertések hízlalása | 433 |
| Az expresszhízlalás | 433 |
| A tenyésztésből kiselejtezett idős sertések hízlalása | 434 |
| Hússertések hízlalása | 434 |
| A sertések törzskönyvezése | 436 |
| A sertések leggyakoribb betegségei | 436 |
| Az élősködők által okozott betegségek | 436 |
| Fertőző betegségek | 437 |
| Egyéb betegségek | 437 |
| Szarvasmarhatenyésztés | |
| A szarvasmarhatenyésztés népgazdasági jelentősége | 438 |
| A testalakulás megítélése | 440 |
| A szarvasmarha bőre, szőre, színeződése és jegyei | 445 |
| Testméretek és súlymeghatározás | 448 |
| A szarvasmarha rossz szokásai | 449 |
| Fontosabb szarvasmarhafajták ismertetése | 449 |
| A magyar tarkamarha | 449 |
| A magyar (alföldi) szarvasmarha | 451 |
| A szimmentáli marha | 451 |
| A borzderes marha | 452 |
| A Szovjetunió szarvasmarhafajtái | 452 |
| A tenyészállatok kiválasztása | 453 |
| A termelőképesség ellenőrzése és a törzskönyvelés | 456 |
| A tenyésztésbevétel és a kiselejtezés ideje | 457 |
| Az üzekedés | 458 |
| A borjázok egyenletes elosztása | 459 |
| A párosítás és a pároztatás | 459 |
| A vemhes tehenek ápolása és elapasztása | 460 |
| Az ellés, elléskörüli teendők | 462 |
| Az anya ápolása ellés után | 463 |
| Az újszülött borjú ápolása | 464 |
| A borjú felnevelése az elválasztásig | 465 |
| A mesterséges borjúnevelés | 467 |
| Borjak Stejman-rendszerű felnevelése | 470 |
| Növendék szarvasmarhák felnevelése | 471 |
| A szarvasmarha takarmányozása | 474 |
| A tehenek takarmányozása | 474 |
| Egyedi takarmányozás | 474 |
| A tehenek szárazra állítása | 476 |
| Előkészítő takarmányozás vagy kitőgyeltetés | 476 |
| Az előetetés vagy ráetetés | 477 |
| Tehenek nyári takarmányozása | 477 |
| A tehenek téli takarmányozása | 479 |
| Bikák takarmányozása | 479 |
| Igásökrök takarmányozása | 479 |
| Takarmányelőkészítés | 480 |
| A szarvasmarha tartása, ápolása, elhelyezése | 481 |
| Körömápolás | 481 |
| Elhelyezés | 483 |
| A szarvasmarha hasznosítása | 483 |
| A tejtermelés mennyiségét befolyásoló tényezők | 484 |
| A szarvasmarha igázása | 485 |
| Szarvasmarhahízlalás | 485 |
| A szarvasmarhák leggyakoribb betegségei | 485 |
| Élősködők | 486 |
| Fertőző betegségek | 486 |
| Egyéb megbetegedések | 486 |
| Tejgazdasái ismeretek | |
| A tej képződése | 488 |
| A tej mennyiségét és minőségét befolyásoló tényezők | 490 |
| A tej összetétele | 490 |
| A tejben található baktériumok, tejhibák | 492 |
| A tej kezelése fejés után | 494 |
| A tej vizsgálata | 494 |
| Juhtenyésztés | |
| A juhtenyésztés népgazdasági jelentősége | 496 |
| A juhok elnevezése kor és ivar szerint | 497 |
| A juh testalakulása | 498 |
| Gyapjúismeret | 500 |
| Gyapjúféleségek | 501 |
| Legfontosabb juhfajták | 501 |
| A magyar fésűs merinó | 502 |
| A cigája | 502 |
| A racka | 503 |
| A cikta | 504 |
| A karakul | 505 |
| A Szovjetunió juhtenyésztése | 506 |
| A tenyészjuhok kiválasztása | 507 |
| A juhhodály berendezése és felszerelése | 510 |
| A juhok takarmányozása | 512 |
| A juhok egészségének megóvása | 514 |
| Pároztatás, vemhesség, ellés, tej-, gyapjú- és hústermelés | 514 |
| A juh termelése | 517 |
| Gyapjútermelés | 518 |
| A juhok tejtermelése | 518 |
| A juhok hústermelése | 519 |
| Baromfitenyésztés | |
| A baromfitenyésztés népgazdasági jelentősége | 519 |
| A baromfitartás és tenyésztés alapkövetelményei | 519 |
| A baromfiak külső formái és a kiválogatás | 521 |
| A Magyarországon tenyésztett tyúkfajták | 523 |
| A nemesített magyar tyúk | 523 |
| Kopasznyakú magyar tyúk | 523 |
| A vörös izlandi (rhode) | 523 |
| A kendermagos plimut | 523 |
| A fehér leghorn | 524 |
| A Szovjetunió tyúktenyésztése | 525 |
| Tenyészállatkiválogatás, nemesítés, takarmányozás | 526 |
| A tyúkok takarmányozása | 530 |
| A baromfiak szaporítása | 533 |
| Egyéb baromfiak tenyésztése | 533 |
| A víziszárnyasok tenyésztése | 534 |
| A pulyka tenyésztése | 535 |
| A gyöngytyúk tenyésztése | 535 |
| Baromfibetegségek | 535 |
| Zöldségtermelés | |
| A zöldségtermelés tárgya | 538 |
| A zöldségtermelés népgazdasági jelentősége | 539 |
| Talajművelés és vetésforgó | 540 |
| A trágyázás | 542 |
| A zöldségfélék szaporítása | 542 |
| Ápolási munkák | 547 |
| Zöldségfélék szedése | 550 |
| Zöldségfélék eltartása | 551 |
| Részletes ismeretek | |
| Káposztafélék | 552 |
| Gyökér- és gumósnövények | 554 |
| Sárgarépa | 554 |
| Petrezselyem | 555 |
| Gumós zeller | 555 |
| Retek | 556 |
| Cékla | 556 |
| Hagymafélék | 557 |
| Vöröshagyma | 557 |
| Fokhagyma | 558 |
| Kobakosok | 558 |
| Uborka | 559 |
| Spárgatök | 559 |
| Cukordinnye | 560 |
| Görögdinnye | 561 |
| Csucsorfélék | 561 |
| Paprika | 561 |
| Fűszerpaprika | 561 |
| Paradicsom | 562 |
| Hüvelyesek | 562 |
| Zöldborsó | 563 |
| Zöldbab | 563 |
| Levélzöldségek | 563 |
| Fejessaláta | 563 |
| Spenót | 564 |
| Évelők | 564 |
| Kerti sóska | 564 |
| Torma | 565 |
| Spárga | 565 |
| Gyümölcstermelés | |
| A gyümölcstermelés népgazdasági jelentősége | 567 |
| A gyümölcsös | 569 |
| Gyümölcstermő növények csoportosítása és leírása | 571 |
| A gyümölcstermő növények szaporítása | 576 |
| Csemeteiskola | 577 |
| Az oltványiskola | 578 |
| Gyümölcsös engedély | 582 |
| Telepítési engedély | 583 |
| Ültetési rendszerek | 584 |
| Fák térigénye | 584 |
| A telepítés előkészítése | 585 |
| Fiatal fák gondozása | 587 |
| Fiatal fák kezelése | 589 |
| Köztestermelés | 590 |
| Termőgyümölcsös kezelése | 590 |
| Trágyázás | 591 |
| Öntözés | 592 |
| A koronaritkítás | 592 |
| Kéregápolás | 593 |
| A korona ifjítása | 594 |
| Átoltás | 594 |
| Gyümölcsritkítás | 594 |
| Az ágak feltámasztása | 595 |
| A gyümölcsös talajmunkái | 595 |
| Gyümölcsszedés | 595 |
| Válogatás, osztályozás | 596 |
| Csomagolás | 596 |
| Növényvédelem | 598 |
| Legfontosabb permetezőszerek | 598 |
| Bordóilé | 598 |
| Mészkénlé | 599 |
| Olajos permetezőszerek | 599 |
| Gyümölcsfa karbolineum | 599 |
| Sárgaméreg | 599 |
| Nikotin | 599 |
| Idegméreg | 599 |
| Gyomorméreg, arzén | 600 |
| Egészségvédelmi rendszabályok a permetezésnél | 600 |
| Növények betegségei és kártevői | 600 |
| A gyümölcstermő növények gyakori betegségei | 600 |
| Lisztharmat | 600 |
| Varasodás (Fusicladium) | 601 |
| Monilia vagy vánkospenész | 601 |
| A levéllikasztó gomba | 602 |
| Szilvalevél vörösfoltossága | 602 |
| Gyümölcsfarák | 602 |
| A gyökérgolyva | 602 |
| Őszibarack levélfodrosodás | 602 |
| A gyümölcsfákat károsító rovarok | 603 |
| Pajzstetvek | 603 |
| Almamoly | 603 |
| A levéltetvek | 604 |
| Bimbólikasztó bogár | 604 |
| Farágó lepkék | 604 |
| Galagonyapille, sárgafarú pille | 604 |
| Amerikai szövőlepke | 606 |
| A téli araszolók | 606 |
| Pókhálós molyok | 606 |
| Eszelények | 606 |
| Bundás bogár | 607 |
| Cseresznyelégy | 607 |
| Poloskaszagú szilvadarázs | 608 |
| Vértetű | 608 |
| Gyapjas pille | 608 |
| Gyűrűs pille | 608 |
| Permetezési előírás | 608 |
| Alma és körte | 608 |
| Kajszi | 609 |
| Cseresznye és meggy | 609 |
| Szilva | 610 |
| Őszibarack | 610 |
| Alma-gyümölcsfejűek termelése | 610 |
| Az alma termelése | 610 |
| Körtetermesztés | 612 |
| Birs- és naspolyatermesztés | 613 |
| Csonthéjas gyümölcsűek termesztése | 613 |
| Cseresznyetermesztés | 613 |
| Meggytermesztés | 614 |
| Szilvatermesztés | 615 |
| Kajszitermesztés | 615 |
| Őszibaracktermesztés | 616 |
| Mandulatermesztés | 617 |
| Diótermesztés | 618 |
| Bogyósgyümölcsűek termesztése | 618 |
| Szamócatermesztés | 619 |
| Ribiszketermesztés | 619 |
| Köszmétetermesztés | 620 |
| Málnatermesztés | 620 |
| Szőlőművelés | |
| A szőlőtermelés jelentősége | 622 |
| A szőlőnövény és környezete | 623 |
| A szőlőtőke leírása | 624 |
| A szőlő csoportosítása | 628 |
| A szőlő szaporítása | 629 |
| A szőlő tömegszaporítása | 629 |
| A szőlő telepítése | 630 |
| A szőlő ápolási munkái | 635 |
| A szőlő metszése | 635 |
| A szőlő zöldmunkái | 642 |
| Kötözés | 642 |
| Csonkázás | 643 |
| A szőlő talajmunkái és trágyázása | 643 |
| A szőlő nyitása | 643 |
| A szőlő kapálása | 644 |
| A szőlő trágyázása | 645 |
| Növényvédelem | 646 |
| Időjárás okozta károk | 646 |
| Élettani betegségek | 647 |
| Legfontosabb gombabetegségek | 648 |
| A peronoszpóra | 648 |
| A lisztharmat | 649 |
| Legfontosabb állati kártevők | 650 |
| Filoxera | 650 |
| A szőlőmoly | 650 |
| A cserebogár | 651 |
| A darazsak | 651 |
| A szüret | 651 |
| A termés feldolgozása | 654 |
| Tőkepótlás az ültetvényben | 656 |
| Szőlőfajták | 658 |
| Általános tudnivalók | |
| A mezőgazdaság fejlesztését célzó legfőbb párt- és kormányhatározatok rövid ismertetése | 660 |
| Az MDP Központi Vezetőségének és a Magyar Népköztársaság Minisztertanácsának határozata a mezőgazdasági termelés fejlesztéséről | 660 |
| A Népköztársaság Elnöki Tanácsának törvényerejű rendelete az állami begyűjtés többéves rendszeréről | 667 |
| A mezőgazdasági termelőszövetkezet minta-alapszabálya | 669 |
| Mezőgazdasági kutatóintézetek és kísérleti gazdaságok | 672 |
| Mezőgazdasági Szakoktatási Intézmények | 678 |
| Agrártudományi Egyetem | |
| Mezőgazdasági Akadémiák | |
| Mezőgazdasági Főiskolák | |
| Mezőgazdasági Technikumok | |
| A mezőgazdaságban leggyakrabban előforduló terület-, köbtartalom- és súlyszámítások | 681 |