| Kiadó: | Eggenberger Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött keménykötés |
| Oldalszám: | 270 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 18 cm x 12 cm |
| ISBN: | |
| Előszó | |
| Tartalomjegyzék | |
| I. RÉSZ | |
| A mezőgazdaságban fontos sók reactiói | 3 |
| Alapismeretek | 3 |
| Chemiai reactiók lefolyása | 4 |
| A tömeghatás törvénye | 7 |
| Electrolytos dissociatió | 9 |
| Iónok osztályai | 12 |
| Aniónok reactiói | 13 |
| Sók hydrolysise | 17 |
| Katiónok reactiói | 28 |
| Összefoglalás a sókról | 39 |
| Iónok kimutatása műtrágyákban és talajban | 41 |
| Ismeretlen műtrágyák felismerése | 54 |
| A mezőgazdaságban fontos mennyiségi elemzési eljárások | 55 |
| Térfogatos elemzés. Alapfogalmak | 56 |
| Lúgmérés | 59 |
| Savmérés | 62 |
| A visszatitrálás módszere | 63 |
| Égett mész CaO-tartalmának meghatározása | 67 |
| Savmeghatározás borban | 68 |
| Oxydáló titrálás | 69 |
| A mezőgazdaságban fontosabb szerves vegyületek reactiói | 76 |
| Zsírok reactiói | 76 |
| Kísérletek cukrokkal és enzymeikkel | 78 |
| Kísérletek keményítővel | 83 |
| Kísérletek fehérjével | 85 |
| A colloidok legfontosabb tulajdonságai | 87 |
| Kísérletek oltóval | 92 |
| Kísérletek a húsban levő fehérjével | 93 |
| II. RÉSZ. | |
| A talaj megvizsgálása | 99 |
| Alapismeretek. A talaj reactiója | 99 |
| A talaj telítettsége | 111 |
| A talajvizsgálat jelentősége | 123 |
| Útmutatás talajminta vételére | 127 |
| A talaj iszapolása | 132 |
| Kötöttségi szám | 143 |
| Módszerek a pH meghatározására | 147 |
| Mész meghatározása talajban | 153 |
| A talaj mészszükségletének meghatározása | 156 |
| A talaj iónkicserélése | 161 |
| Szikes talaj lúgossági foka | 162 |
| Növényi tápláló anyagok kimutatása istállótrágyában | 165 |
| Víz megvizsgálása | 170 |
| Alapfogalmak | 170 |
| Mintavétel | 175 |
| Kísérletek | 176 |
| Növényvédelmi szerek | 186 |
| Takarmányok megvizsgálása | 198 |
| A tej megvizsgálása. Bevezetés | 208 |
| Vizsgálati módszerek | 217 |
| Néhány szesz- és cukorgyári nyers-, fél- és késztermékek megvizsgálása | 226 |
| Bevezetés. A szeszgyártás rövid vázlata | 226 |
| Kísérletek. Keményítő meghatározása | 230 |
| Cukor meghatározása polározással | 235 |
| Maláta | 242 |
| Savanyú kovász | 245 |
| Cukorfok édes cefrében | 246 |
| Alkohol meghatározása | 247 |
| Alkohol meghatározása borban | 251 |
| Ajánlható könyvek és közlemények | 254 |
| Egy laboratóriumi dolgozóhely felszerelése | 256 |
| Képek laboratóriumi eszközökről | 257 |
| Tárgymutató | 262 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.