kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Tankönyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 320 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 23 cm x 16 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Kézirat. Tankönyvi szám: J 11-439. A könyv 103 példányban jelent meg. Kihajtható melléklettel. |
| Háziállatok anatómiája | 3 |
| A mikroszkóp kezelése | 5 |
| Mikroszkópi vizsgáló módszerek | 11 |
| Háziállataink köztakarója | 13 |
| Háziállataink csontvázrendszere | 22 |
| A háziállataink izomrendszere | 36 |
| A háziállatok emésztőszervrendszerének és emésztésének sajátosságai | 41 |
| A háziállatok keringési és légzési szervrendszere | 51 |
| A háziállatok kiválasztó és szaporító szervrendszere | 56 |
| A háziállataink idegrendszere és érzékszervei | 61 |
| Általános állattenyésztés és állategészségtan | 63 |
| Az állatállomány nagyságának az értékelése mezőgazdasági üzemekben | 65 |
| Gazdasági állataink testsúlyának a meghatározása | 68 |
| Testméretek fölvétele | 70 |
| A külső testalakulás bírálása | 76 |
| Ivarjelleg, ivarérettség, tenyészérettség, ivarzás, párosítás, pároztatás és a mesterséges megtermékenyítés | 92 |
| Az állatok ápolása és gondozása | 96 |
| Az állatok elhelyezésének az értékelése | 102 |
| A ló szerszámainak és a kocsinak az ismerete, a lovak befogása, kifogása és hajtása | 105 |
| Az egészséges és beteg állar megítélése külső tényezők alapján | 112 |
| A beteg állatok kezelése és gondozása | 116 |
| A fertőtlenítés | 120 |
| Takarmányozástan | 123 |
| A takarmányok vizsgálata, összetételének a megállapítása | 125 |
| A takarmányok beltartalom szerinti értékelése | 129 |
| A takarmányok eltartása és tartósítása | 136 |
| Gazdasági állataink testsúly szerinti táplálóanyagszükségletének megállapítása, kiszámítása | 138 |
| A különböző takarmányok gyakorlati ismerete és a takarmányozási táblázatok használata | 148 |
| Gazdasági állataink etetése és itatása | 149 |
| Takarmányfejadagok összeállítása, takarmány előirányzat készítése | 152 |
| Baromfi-, nyúltenyésztés, halgazdasági és méhészeti gyakorlatok | 169 |
| A baromfiak anatómiai ismertetése vágópróbák és boncolás alapján | 171 |
| A tojás alakja, alkotórészei és minősége | 175 |
| A baromfiak testájai | 178 |
| A baromfiak életkora, ivara és súlya | 180 |
| A baromfiak küllemének fajok és fajták szerinti elbírálása, törzskönyvezés | 184 |
| Keltetési gyakorlatok | 188 |
| A naposcsibék szállítása és fogadása | 191 |
| A baromfiak felnevelése, vándoroltatása | 193 |
| Takarmányadagok összeállítása baromfiak részére | 196 |
| Évközi selejtezés a baromfitenyésztésben | 198 |
| A baromfiak hízlalása | 200 |
| Az étkezési tojások osztályozása, minősítése, csomagolása | 202 |
| A tenyésztői munka gyakorlati végrehajtása a galambtenyésztésben | 204 |
| A galambpadlás berendezése, etetés, itatás, ráetetés, hízlalás | 207 |
| A házinyúl külső és belső morfológiája | 208 |
| A nyúl küllemi bírálata | 213 |
| A házinyúl elhelyezésének formái. A takarmányozás, ápolás, gondozás | 215 |
| A ponty boncolása | 218 |
| A tógazdaságban előforduló halak meghatározása | 222 |
| A méhészeti eszközök és felszerelések használatának gyakorlása | 227 |
| Tavaszi kezelési munkák a méhészetben | 236 |
| A méhcsalád előkészítése a mézeltetésre. Mézpergetés | 240 |
| Szarvasmarha, juhtenyésztés, tejgazdaságtan | 245 |
| A szarvasmarha testtájai és küllemének megismerése, értékelése | 247 |
| A szarvasmarha belső értékmérő tulajdonságainak vizsgálata | 251 |
| A szarvasmarha takarmányozása | 253 |
| A borjúnevelés teendői | 255 |
| Fejés és tejkezelés | 257 |
| Kifejlett és növendék szarvasmarhák ápolása, kezelése, itatása | 261 |
| A juh külleme | 263 |
| Gyapjúvizsgálat a szál tulajdonságai alapján | 265 |
| A bunda vizsgálata | 267 |
| A juhok takarmányozása | 269 |
| A juhok ápolása, kezelése | 271 |
| A szarvasmarha és a juh törzskönyvezése | 275 |
| A tej tulajdonságainak a vizsgálata | 286 |
| A tej frissességének a megállapítása | 289 |
| A tej és a folyékony tejtermékek zsírtartalmának a meghatározása | 292 |
| A szilárd tejteréke vizsgálata | 294 |
| Sertés- és lótenyésztés | 297 |
| A sertés küllemének az értékelése | 299 |
| A sertés gondozása, etetése, itatása | 303 |
| A sertések takarmányozása | 304 |
| A ló küllemi vizsgálata | 308 |
| A lovak táplálóanyag és takarmányszükséglete | 310 |
| Irodalomjegyzék | 316 |
| Tartalomjegyzék | 318 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.