kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Gödöllői Agrártudományi Egyetem Mezőgazdasági Gépészmérnöki Kar Mezőgazdasági Tanszék |
|---|---|
| Kiadás helye: | Gödöllő |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 121 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | |
| Bevezetés | 6 |
| Talajtani ismeretek | 7 |
| A talajképződési tényezők | 7 |
| A talaj alkotórészei és néhány tulajdonsága | 7 |
| Vázrészeknek nevezzük | 8 |
| A talaj 5 órás kapilláris vízemelő képessége | 8 |
| A talajok hidroszkópossága | 14 |
| A talajellenállás | 15 |
| Talajkolloidok | 16 |
| Talajsók | 19 |
| Talajoldat | 19 |
| Talajlevegő | 19 |
| Talajélőlények | 20 |
| A talaj szerkezete | 22 |
| Morfológiai szerkezet | 22 |
| Agronómiai szerkezet | 24 |
| A talajszerkezet megítélése a szerkezeti elemek vízállósága szerint | 25 |
| A talajok hézagtérfogatának vizsgálata | 26 |
| A talaj sűrűségének meghatározása | 27 |
| Térfogattömeg meghatározása | 28 |
| A talaj összporozitásának kiszámítása | 29 |
| A talaj különféle vízkapacitás-értékeinek fogalma | 30 |
| A művelés szempontjából fontos talajtulajdonságok vizsgálata | 31 |
| A képlékenység alsó határának meghatározása | 32 |
| A tapadás határának meghatározása Atterberg szerint | 32 |
| A talaj zsugorodásának meghatározása | 34 |
| A talajok nedvességtartalmának meghatározása | 35 |
| Gravimetriás módszer | 35 |
| Egyéb eljárások | 36 |
| A talaj kémhatás /pH/ értékének meghatározása | 36 |
| Műtrágyaismeret | 39 |
| A műtrágyák fontosabb kémiai és fizikai tulajdonságai | 39 |
| A műtrágyakeverés követelményei | 43 |
| Korrózió | 48 |
| Növényvédelmi alapismeretek | 50 |
| Vírusok | 51 |
| Baktériumok | 52 |
| Gombák | 54 |
| Rovarok | 56 |
| A rovarok fejlődése és fejlődési alakjuk | 57 |
| A rovarok által okozott fontosabb kárképek | 59 |
| A legfontosabb szántóföldi növények gyomnövényei | 64 |
| A kukorica gyomnövényei | 64 |
| A kalászosok gyomnövényei | 67 |
| Évelő pillangósok gyomnövényei | 70 |
| Növénytermesztési alapismeretek gyakorlatai | 73 |
| A növények rendszerezésének alapelvei | 73 |
| Termesztett növényeink legfontosabb alaktani jellemzői | 75 |
| Egyszikűek osztálya | 75 |
| Kétszikűek osztálya | 80 |
| Gabonafélék | 87 |
| A búza | 87 |
| A kukorica | 89 |
| A cukorrépa | 96 |
| A burgonya | 100 |
| A napraforgó | 103 |
| A repce | 106 |
| A borsó | 107 |
| A szója | 109 |
| A lucerna | 111 |
| A vöröshere | 114 |
| Egyéb szállastakarmányok | 114 |
| A kender | 116 |
| A len | 118 |
| Irodalom | 120 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.