| Kiadó: | Magyar Mezőgazdasági Kiadó Kft. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 110 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-234-446-4 |
| Megjegyzés: | Néhány fekete-fehér ábrával illusztrálva. |
| Bevezetés | 3 |
| A növénytermesztés feltételei | 5 |
| Éghajlattani alapismeretek | 5 |
| Az időjárás és az éghajlat szerepe a mazőgazdasági termelésben | 6 |
| Magyarország éghajlati körzetei | 8 |
| Talajtani alapismeretek | 10 |
| A talaj fogalma és kialakulása | 10 |
| A talaj fizikai tulajdonságai | 11 |
| A talaj kémiai tulajdonságai | 14 |
| A talaj biológiai tulajdonságai | 15 |
| A talaj típusai | 16 |
| Talajjavítás, talajvédelem | 19 |
| Talajjavítás | 19 |
| Talajvédelem | 22 |
| A trágyázás | 24 |
| A trágyaanyagok és jelentőségük | 24 |
| A szervestrágyázás | 25 |
| Az istállótrágya, az egyéb szerves trágyák és használatuk | 25 |
| A zöldtrágyázás | 28 |
| A tarló- és gyökérmaradványok | 30 |
| A műtrágyázás | 30 |
| A műtrágyák szállítása, kezelése és tárolása | 33 |
| A talajművelés | 35 |
| A talajművelés célja és jelentősége | 35 |
| A tarlóhántás, a nyári és az őszi szántás | 37 |
| A vetőágykészítés | 41 |
| Talajművelési rendszerek | 43 |
| A talaj-előkészítés különleges módjai | 44 |
| A vetőmag és a vetés | 45 |
| A vetőmag értékmérő tulajdonságai | 45 |
| A vetőmag előkészítése | 51 |
| A vetési munkák | 52 |
| A növényápolás és a növényvédelem | 55 |
| A növényápolás | 55 |
| A növényvédelem és a növényvédelmi eljárások | 58 |
| Az öntözés | 60 |
| A betakarítás | 63 |
| A termékek elsődleges feldolgozása és tárolása | 68 |
| A növénytermeszéts termelési rendszereinek jellemző sajátosságai | 72 |
| Az állati termelés feltételei | 74 |
| Az állati termelésre ható tényezők | 74 |
| Az állati szervezetre ható külső és belső tényezők | 74 |
| Az anatómiai tulajdonságok hatása a termelésre | 76 |
| Rendszertani alapfogalmak | 77 |
| A háziállatok értékelése | 79 |
| A tenyészkiválasztás és a szaporítás | 84 |
| A tenyészállatok kiválasztása | 84 |
| A tenyésztési eljárások és jelentőségük | 85 |
| A háziállatok szaporítása | 86 |
| Az állatok elhelyezése és szállítása | 88 |
| Az iparszerű állattartási rendszerek általános jellemzése | 90 |
| A háziállatok takarmányozása | 92 |
| A takarmányok kémiai összetétele | 92 |
| Takarmányozási alapismeretek | 94 |
| A takarmányok értékelése és értékesülése | 96 |
| A takarmányok előkészítése | 98 |
| Az állatok etetése | 98 |
| A takarmányok ismertetése | 99 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.