kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Agrártudományi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar |
|---|---|
| Kiadás helye: | Gödöllő |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 320 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 29 cm x 21 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Töredék kötet. Megjelent 110 példányban. |
| A burgonya tárolása és feldolgozása | 208 |
| A burgonyagumó kémiai összetétele | 209 |
| A burgonyagumó kémiai összetételét befolyásoló néhány tényező | 221 |
| A burgonyatárolás biokémiai és biológiai problémái | 224 |
| Parásodás | 224 |
| A vitamintartalomban bekövetkező változás | 225 |
| A keményitő - cukor légzés komplexus reakciói | 227 |
| A burgonyagumó légzése | 229 |
| Párolgási veszteségek | 230 |
| A gumó nyugalmi állapotát szabályozó tényezők | 231 |
| Fejlődés és előhajtatás | 234 |
| A burgonya tárolási veszteségei | 235 |
| A burgonyatárolás gyakorlati módszerei | 236 |
| A burgonya előkészítése tárolásra | 237 |
| A burgonya tárolása ideiglenes tárolókban | 237 |
| A burgonya tárolása pincében | 241 |
| A burgonya tárolása állandó tárolókban | 242 |
| Keményitőgyártás | 246 |
| A keményitőgyártás nyersanyagai | 246 |
| Burgonyakeményitő-gyártás | 247 |
| Búzakeményitőszármazékok | 250 |
| Burgonya készitmények | 251 |
| A cukorrépa tárolása. Cukoripar | 253 |
| Bevezetés | 253 |
| A cukorrépa népgazdasági jelentősége | 254 |
| A cukorrépa kémiai összetétele | 256 |
| A cukorrépa betakaritása és átvétele | 264 |
| A cukorrépa betakaritás és feldolgozás kezdőidőpontjának megállapitása | 264 |
| A cukorrépa szedése és fejelése | 270 |
| A répa kezelése szántóföldi kupacokban | 274 |
| A cukorrépa tárolása | 277 |
| A tárolás jelentősége és célja | 277 |
| A cukorrépa tárolása alatt végbemenő változások | 278 |
| A cukorrépa-tárolás technikája | 295 |
| Cukorgyártás | 299 |
| A cukorgyártás története | 300 |
| A hazai répacukorgyártás története | 303 |
| A répacukorgyártás technológiája | 306 |
| A cukornyeredék összefüggése a répa minőségével | 317 |
| A cukorgyári melléktermékek felhasználása a mezőgazdaságban | 320 |
| Erjedési iparok | 325 |
| Bevezetés | 325 |
| Malátagyártás | 326 |
| A malátagyártás nyersanyagai | 327 |
| A malátagyártás munkamenete | 328 |
| A malátagyártás termékei | 335 |
| A malátagyártás melléktermékei | 336 |
| Kávépótló anyagok | 337 |
| Sörgyártás | 338 |
| A sörgyártás története | 338 |
| A magyar sörfőzés története | 338 |
| A sörgyártás alapanyagai | 340 |
| A sör főzése | 360 |
| Belföldön készitett sörfajták | 374 |
| A sörgyártás melléktermékei | 374 |
| Szeszgyártás | 376 |
| A szeszgyártás története | 376 |
| A szeszgyártás általános ismertetése | 378 |
| A szeszgyártás alapanyagai | 380 |
| A szeszgyártás segédanyagai | 381 |
| A nyersanyag tisztitása | 382 |
| Cefrekészités | 382 |
| Lepárlás | 390 |
| Finomitás | 393 |
| A szesz viztelenitése | 394 |
| A szeszgyártás termékei | 394 |
| A szeszgyártás melléktermékei | 395 |
| Gyümölcsszesz /pálinka/ és likőrgyártás | 397 |
| A pálinkafőzés és likőrgyártás története | 397 |
| A pálinkafőző ipar | 398 |
| Ipari likőrgyártás | 406 |
| A likőrgyártás nyersanyagai | 406 |
| A likőrkészítés technikája kész esszenciákkal | 407 |
| Az összeállitott italok kezelése | 408 |
| Ecetgyártás | 410 |
| Az ecetgyártás nyersanyagai | 411 |
| Az ecetsavképződés biokémiai folyamata | 411 |
| Az ecetsavgyártás technológiája | 412 |
| Takarmányélesztőgyártás jelentősége | 416 |
| Az élesztőgyártás általános ismertetése | 417 |
| A takarmányélesztőgyártás nyersanyagai | 419 |
| A takarmányélesztőcefre feldolgozása | 423 |
| Zöldség- és gyümölcsfélék tárolása növényi tartósitóipar | 426 |
| A zöldségfélék tárolása | 426 |
| A zöldségfélék kémiai összetétele | 429 |
| A zöldségfélék tárolásának biokémiai és biológiai folyamatai | 433 |
| A zöldségfélék tárolása | 436 |
| A gyümölcsfélék tárolása | 440 |
| A gyümölcsfélék kémiai összetétele | 440 |
| A gyümölcstárolás alatt végbemenő életfolyamatok | 447 |
| A gyümölcstárolás eredményességét meghatározó tényezők | 453 |
| Gyümölcstárolási módok | 456 |
| Növényi tartósitóipar | 464 |
| Az élelmiszertartósitóipar jelentősége | 464 |
| Az élelmiszerek romlása | 465 |
| Az élelmiszertartósitás módszerei | 468 |
| A növényitartósitóipar általános müveletei | 498 |
| Tudnivalók a mezőgazdasági termelőüzemek tartósitóipari melléktevékenységéhez | 503 |
| A hús és ipari feldolgozása | 507 |
| A hús kémiai összetétele | 507 |
| Az izomszövet változásai az élet megszünése után - a hús érése | 509 |
| A hús érését befolyásoló külső tényezők | 511 |
| Az állat vágás előtti kezelésének hatása az élő szövetek összetételére | 513 |
| A leölés hatása a hús kémiai összetételére | 514 |
| A vágóállatok elsődleges feldolgozása | 515 |
| Nagyvágóállatok feldolgozása. Vágóhíd és húskombinát | 515 |
| A vágóállatok vágás előtti kezelése, elhelyezése | 521 |
| A vágóhidi müveletek végrehajtása | 523 |
| A hús ipari feldolgozása | 527 |
| A húsipari termékek nyersanyagai | 528 |
| A húsüzem berendezése | 530 |
| Húsipari müveletek | 531 |
| A húsipari készitmények fajtái | 538 |
| Húsipari melléktermékek | 541 |
| A baromfi feldolgozása | 541 |
| A tojás feldolgozása | 545 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.